Mihai Marcu, MedLife: Majoritatea liniilor de business au intrat pe break-even

Autor: Razvan Muresan Postat la 14 ianuarie 2014 672 afişări

Mihai Marcu, MedLife: Majoritatea liniilor de business au intrat pe break-even

Mihai Marcu, PREŞEDINTELE CA AL MEDLIFE, urmăreşte trei direcţii în agenda sa de business din 2014:

Mihai Marcu: Suntem lideri de piaţă, brandul a crescut foarte mult, iar flexibilitatea noastră a avansat semnificativ după intrarea pe break-even a majorităţii liniilor de business ale companiei, toate aceste semnale anunţând un an bun pentru noi. Iată care sunt cele trei puncte importante din agenda 2014.

Cel mai important punct de pe agenda anului 2014 nu depinde, în mod paradoxal, de factorii interni ai companiei, ci de politicile implementate de către CNAS şi Ministerul Sănătăţii. În măsura în care politicile şi metodologia de alocare a fondurilor din fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate către spitalele private se va face urmând un algoritm uniform, fără excepţii, MedLife va activa pe o piaţă concurenţială corectă, în prezent puternic distorsionată de excepţii lipsite de transparenţă. Este frustrant ca cel mai mare operator din domeniul sănătăţii să aibă unul dintre cele mai mici plafoane/pat spitalizare din România. Trebuie înţeles că transparenţa sistemului va duce inerent la atragerea de fonduri private în sistem, deci în mod automat şi la degrevarea fondurilor alocate din fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate.

Punctul central al agendei interne a MedLife este acela de a deveni primul operator de servicii private de sănătate cu acoperire naţională. Deşi au trecut 20 ani de la startul investiţiilor în unităţile private de sănătate, niciunul dintre operatorii de calibru nu a reuşit să aibă acoperire în toate zonele istorice, cu atât mai puţin în toate oraşele cu peste 250.000 de locuitori. Sistemul medical MedLife nu va fi pe deplin constituit decât în momentul în care vom avea o acoperire a acestor oraşe, acesta fiind şi motivul pentru care am pregătit programul de dezvoltare regională, urmând ca până la sfârşitul anului 2014 să finalizăm acest proiect. Deşi am întâmpinat mari dificultăţi în obţinerea avizelor şi autorizaţiilor necesare în 2013, sperăm să demarăm, începând cu primele luni din 2014, investiţiile în clinici de mari dimensiuni în Constanţa, Galaţi, Iaşi şi Craiova şi ca toate aceste unităţi să fie funcţionale până la finele anului viitor.

Continuitatea şi coerenţa actului medical constituie un al treilea punct extrem de important pentru noi, motiv pentru care vom lansa cardul de sănătate MedLife. Orice pacient beneficiar al serviciilor medicale în cadrul celui mai mare sistem privat de sănătate din România va putea să aibă la dispoziţie în oricare dintre unităţile noastre teritoriale tot istoricul medical incluzând diagnostic şi tratament, imagistică medicală în evoluţie, indiferent dacă este vorba de ecografii, RMN, CT, endoscopie, precum şi tot istoricul şi evoluţia rezultatelor de laborator.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
medlife,
mihai marcu,
agenda,
manager,
2014
/cover-story/mihai-marcu-medlife-majoritatea-liniilor-de-business-au-intrat-pe-break-even-11901936
11901936
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.