Cseke: Prin suprapunerea europarlamentarelor cu referendumul, USL preia mijloacele lui Băsescu

Postat la 14 ianuarie 2014 41 afişări

Deputatul UDMR Cseke Attila a declarat, marţi, că Uniunea este împotriva comasării referendumului de revizuire a Constituţiei cu europarlamentarele, el spunând că USL "preia mijloacele" lui Traian Băsescu de a deturna atenţia de la un subiect spre altul, deşi "a promis să nu-i copieze metodele".

Cseke: Prin suprapunerea europarlamentarelor cu referendumul, USL preia mijloacele lui Băsescu

 Deputatul UDMR Cseke Attila a declarat, într-o conferinţă de presă, că Uniunea este împotriva comasării referendului de revizuire a Constituţiei cu europarlamentarele, din acelaşi motiv pentru care s-a împotrivit suprapunerii referendumurilor cu alegerile parlamentare şi cele prezidenţiale din 2007 şi din 2009, la iniţiativa preşedintelui Traian Băsescu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Nu este pentru prima oară când peste alegerile naţionale şi europarlamentare s-ar suprapune un referendum, dar acest lucru este împotriva recomandărilor Comisiei de la Veneţia şi mai ales este contraproductiv, pentru că se amestecă temele. Niciodată UDMR nu a susţinut asemenea suprapuneri, indiferent dacă le-a iniţiat preşedintele, ca până acum, sau că le iniţiază Guvernul, cum se întâmplă acum. Suprapunerea unui referendum peste alegeri deturnează atenţia de la ceea ce ar trebui să fie subiectul principal, iar în cazul de acum subiectul principal trebuie să fie alegerile europarlamentare. Or, dezbaterea unor teme interne va deturna atenţia şi va eclipsa temele europene, care şi aşa sunt dificil de impus în atenţia opiniei public", a afirmat deputatul Cseke Attila.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cseke-prin-suprapunerea-europarlamentarelor-cu-referendumul-usl-preia-mijloacele-lui-basescu-11899847
11899847
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.