Afacerile din serviciile prestate companiilor au crescut cu 7,7% în primele 11 luni din 2013

Autor: Raluca Ghinea Postat la 14 ianuarie 2014 53 afişări

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut în primele 11 luni ale anului trecut cu 7,7% ca serie brută şi cu 7,4% ca serie ajustată, însă în noiembrie s-a redus faţă de luna precedentă cu 1,7% serie brută şi cu 0,4% serie ajustată.

Afacerile din serviciile prestate companiilor au crescut cu 7,7% în primele 11 luni din 2013

În perioada ianuarie-noiembrie, ca serie brută, creşteri au fost înregistrate la activităţi de servicii informatice şi tehnologia informaţiei (14,6%), transporturi (10,2%) şi la alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (8,1%). Activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe şi activităţile de comunicaţii au scǎzut cu 3,4%, respectiv cu 0,3%, se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cifra de afaceri a crescut pe ansamblu cu 7,4%, datorită în principal creşterilor înregistrate la activităţi de servicii informatice şi tehnologia informaţiei (14,5%), la transporturi (9,8%), la alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (8,3%) şi la activitǎţile de comunicaţii (0,1%). Scǎderi au consemnat activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (-3,3%).

În noiembrie, afacerile din serviciile de piaţă prestate companiilor s-au redus cu 1,7% pe ansamblu faţă de octombrie, ca serie brută, pe fondul scǎderilor înregistrate la activităţi de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (-6,1%), la transporturi (-4,3%), la alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (-2,8%) şi la comunicaţii (-2,4%). Activităţile de servicii informatice şi tehnologia informaţiei au crescut cu 19,6%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, afacerile au crescut atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 7,6% respectiv cu 8,4%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
AFACERI,
SERVICII COMPANII,
/actualitate/afacerile-din-serviciile-prestate-companiilor-au-crescut-cu-7-7-in-primele-11-luni-din-2013-11898575
11898575
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.