USL a decis organizarea referendumului pentru Constituţie simultan cu europarlamentarele

Postat la 13 ianuarie 2014 36 afişări

USL a decis organizarea referendumului pentru validarea Constituţiei modificate simultan cu europarlamentarele din luna mai, consultarea populară urmând să aibă loc timp de două zile, cu prag de validare de 50%, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din Uniune. Ministrul de Interne, liberalul Radu Stroe, a confirmat, înaintea şedinţei USL, informaţia privind decizia USL de organizare a referendumului pentru modificarea Constituţiei simultan cu europarlamentarele.

USL a decis organizarea referendumului pentru Constituţie simultan cu europarlamentarele

 Stroe a fost întrebat, înainte de şedinţa USL, dacă referendumul pentru revizuirea Constituţiei va fi organizat la aceeaşi dată cu alegerile europarlamentare. "Da, aşa e", a replicat ministrul liberal.

"Probabil două zile", a mai afirmat Stroe, întrebat dacă referendumul de revizuire ar putea fi organizat pe parcursul a două zile.

Ministrul a mai precizat că în protocolul USL se va menţiona numele candidatului USL la alegerile prezidenţiale, precum şi al premierului.

Liderii USL au decis, duminică seară, într-o şedinţă restrânsă, informală, să convoace referendumul pentru revizuirea Constituţiei în luna mai, odată cu alegerile europarlamentare.

Totodată, USL a stabilit ca referendumul să se desfăşoare pe parcursul a două zile. Referendumul se va desfăşura cu un prag electoral de 50% prezenţă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/usl-a-decis-organizarea-referendumului-pentru-constitutie-simultan-cu-europarlamentarele-11890820
11890820
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.