Mihai Marcu

Autor: Razvan Muresan Postat la 04 noiembrie 2013 2633 afişări

Mihai Marcu, MedLife

Mihai Marcu

Mihai Marcu a avut o moară, o brutărie, un bar, a lucrat în taximetrie şi marochinărie. A făcut de toate, după cum el însuşi spune. După un drum de zece ani prin domeniul bancar, Mihai Marcu a adus businessul pornit de către mama sa, MedLife, în fruntea operatorilor de servicii medicale private din România.

Mihai Marcu mărturiseşte că a fost atras mereu de tot ce înseamnă business, de finanţe. "Am lucrat prima oară în CreditBank şi apoi în Robank până în 2004. Am plecat chiar de la zero, iar pe cartea mea de muncă scria la primul job lucrător bancar." 

După ce a ajuns vicepreşedinte de bancă, Mihai Marcu a constatat că îşi petrecea prea mult timp la birou şi a decis să înceapă ceva pe cont propriu. Între timp, mama sa deschisese primul cabinet medical, prilej pentru el să dezvolte proiectul aflat la început. Aşadar, au achiziţionat clădirea din Griviţa şi, ulterior, au continuat deschiderea de noi cabinete. În 2004 a devenit tată, iar prioritatea bancherului a devenit mai mult ca oricând familia.

Medicul Mihaela Cristescu a deschis povestea MedLife in 1996, cand a parasit policlinica Titan din Capitala, si, din pasiunea pe care o avea pentru copii, a pus bazele primei clinici alaturi de alti trei fosti colegi din facultate. La acea vreme, clinica avea patru specialitati medicale: pediatrie, obstetrica-ginecologie, oftalmologie si medicina interna. Trei ani mai tarziu a fost infiintat primul laborator de analize MedLife, iar dezvoltarea in adevaratul sens al cuvantului a inceput din 2004, sub conducerea fiului ei, Mihai Marcu.

Spre deosebire de mediul bancar, în MedLife tot managementul s-a făcut după competenţa sa, iar libertatea era mult mai mare. După cum spune franc, un aport important al său a fost acela de a delega managerii şi a le acorda competenţe foarte mari. Iar conduita a fost bună, câtă vreme fondul de investiţii deţinut de gigantul financiar Société Générale a intrat la MedLife în 2009, preluând 36% din acţiuni pentru circa 20 de milioane de euro. Cât despre viitor, Mihai Marcu nu se vede neapărat dezlipit de afacerea sa, însă mărturiseşte că are planuri în educaţie şi că se va ţine departe de sfera politică: "Puteţi să notaţi acolo trei lucruri: nu-mi plac telenovelele, manelele şi politica".

MedLife aşteaptă în 2013 o cifră de afaceri de 72 mil. euro, iar în prima jumătate a acestui an afacerile s-au majorat cu 17%. Pe lângă familia Marcu (aceasta deţine pachetul majo­ritar), din acţionariatul com­paniei mai fac parte IFC (divizia de investiţii private a Băncii Mondiale) şi fondul de investiţii SGAM.  Compania deţine nouă clinici de mari dimensiuni, şase spitale, opt laboratoare, dar din cadrul reţelei mai fac parte şi alte unităţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Mihai Marcu
/lideri/mihai-marcu-11619792
11619792
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.