CINE ESTE DAN BROWN?

Postat la 10 martie 2006 1 afişăre

Americanul Dan Brown, autorul romanului "Codul lui da Vinci", are 39 de ani si a fost, pana la mijlocul anilor ‘90, profesor de engleza.

 

TABIETURI: Potrivit site-ului personal, Brown se trezeste in fiecare dimineata la ora 4:00 si scrie cu o clepsidra pe birou. Dupa fiecare ora de scris, face putina gimnastica; uneori sta cu capul in jos, folosind bocanci gravitationali: "Asta ma ajuta sa rezolv problemele din roman, pentru ca imi schimba intreaga perspectiva".

 

ADVERSARI: Multi istorici si clerici s-au ridicat impotriva romanului lui Brown, acuzandu-l ca alimenteaza sentimente anti-catolice si ca exploateaza fanatismul religios post-11 septembrie ori teoriile globale ale conspiratiei.

 

APARAREA LUI BROWN: Brown e surprins ca se discuta atat de mult despre ideea din roman potrivit careia Isus si Maria Magdalena ar fi fost casatoriti. "Informatiile exista de mult timp si sunt o multime de carti despre aceasta teorie. «Codul lui da Vinci» a luat informatia si a transpus-o in roman, si sunt extraordinar de multi oameni care aud aceasta teorie pentru prima data", spune el.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CINE ESTE DAN BROWN?
/cover-story/cine-este-dan-brown-1049717
1049717
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.