Iulian Păduraru, HCLTech România: „Empatia, capacitatea de a încuraja oamenii să accepte schimbarea, curiozitatea şi adaptabilitatea se vor dovedi a fi nişte abilităţi esenţiale în viitor”

Autor: Ioana Matei Postat la 11 august 2023 81 afişări

Iulian Păduraru, HCLTech România: „Empatia, capacitatea de a încuraja oamenii să accepte schimbarea, curiozitatea şi adaptabilitatea se vor dovedi a fi nişte abilităţi esenţiale în viitor”

Cu o gândire tehnică, combinată cu o abordare bazată pe servant leadershipul inspirat din metodologia Agile, Iulian a evoluat până la rolul actual, de country head la HCLTech România, trecând prin diferite roluri de management, inclusiv project manager, operations manager, delivery director şi şef de departament(e).

Iulian Păduraru s-a născut în Reşiţa şi a obţinut un master în informatică la Universitatea Politehnica din Timişoara. În 2010, şi-a început cariera ca software developer, acumulând experienţă în această poziţie timp de câţiva ani. Ulterior, şi-a îndreptat atenţia către roluri nontehnice, cu scopul de a sprijini echipele şi companiile în obţinerea succesului dorit. Această pasiune a sa l-a făcut să se orienteze înspre metodologia Agile, iar acum Iulian este unul dintre organizatorii celui mai mare grup de întâlniri din România, intitulat Timişoara Agile Software Meetup Group. De-a lungul anilor, Iulian Păduraru şi-a adus contribuţia prin promovarea servant leadershipului şi transformarea echipelor şi organizaţiilor. A fost invitat frecvent să susţină discursuri la conferinţe şi întâlniri din România, printre care se numără SAP InsightTrack 2019 Timişoara şi DevTalks 2019 Bucureşti, unde s-au abordat subiecte precum cultura sau transformarea digitală.

1. Ce poziţie ţi-ai propus să ocupi în 2030?

Tehnologia evoluează într-un ritm tot mai alert, astfel că abilităţile emoţionale precum servant leadershipul şi coachingul ajung să fie tot mai importante. Sper să ocup o poziţie care să-mi permită să îmi dezvolt şi să lucrez în continuare cu aceste abilităţi.

2. De ce calităţi/abilităţi de leadership crezi că are nevoie organigrama unei organizaţii din viitor, acolo unde inteligenţa artificială lucrează alături de angajaţii umani?

Pe măsură ce inteligenţa artificială devine tot mai integrată în activitatea noastră zilnică, ea va prelua majoritatea sarcinilor monotone, care rareori sunt plăcute şi nu favorizează conexiunile umane. Ţinând cont de aceste lucruri, empatia, capacitatea de a încuraja oamenii să accepte schimbarea, curiozitatea şi adaptabilitatea se vor dovedi a fi nişte abilităţi esenţiale şi pe care va trebui să le stăpânim pentru a ne putea concentra mai mult pe latura umană a organizaţiilor.

3. Care crezi că vor fi principalele provocări ale unui lider în 2030?

Liderii din viitor vor avea nevoie de o viziune globală şi cuprinzătoare asupra tuturor aspectelor atunci când vor avea de luat decizii. De la mediile socio-politice la diversitate şi incluziune, lucrurile nu mai sunt la fel de simple precum în trecut. Capacitatea de a filtra informaţiile nesemnificative şi de a ne adapta la schimbări va rămâne o abilitate esenţială în opinia mea.

4. Care vor fi principale oportunităţi ale unui lider odată cu avansarea tehnologiei?

Ÿ Posibilitatea de a se concentra mai mult asupra oamenilor care fac parte din organizaţie, beneficiind de date imediat disponibile pentru îmbunătăţirea procesului de luare a deciziilor;

Ÿ Capacitatea de aduce oamenii împreună, chiar şi atunci când sunt distribuiţi la nivel global;

Ÿ O mai bună înţelegere a generaţiilor tinere care intră pe piaţa muncii.

5. Cum îţi imaginezi săptămâna de lucru în 2030 şi agenda unui viitor lider?

Ÿ Una mult mai productivă, cu mai mult timp alocat sarcinilor strategice în detrimentul activităţilor de rutină, care vor fi automatizate cu ajutorul tehnologiei;

Ÿ Munca în regim hibrid şi programul flexibil de muncă vor rămâne predominante în continuare; se va acorda o atenţie sporită echilibrului între viaţa profesională şi cea personală, precum şi sănătăţii mintale.

6. Ce calităţi vei aprecia cel mai mult la un viitor coleg?

Adaptabilitatea, capacitatea de a colabora eficient şi competenţele digitale.  

Iulian Păduraru

Funcţie: country head, Romania

Companie: HCLTech

Cifră de afaceri (pentru România, în 2022): 35 mil. euro

Vârstă: 35 de ani

Număr de angajaţi: 1.000 în România şi peste 225.000 la nivel global



BUSINESS Magazin a lansat recent anuarul 100 TINERI MANAGERI DE TOP, EDIŢIA 2023, unde vorbim cu cea mai nouă generaţie de tineri manageri şi antreprenori cu vârsta de până în 40 de ani despre schimbările cu care se confruntă sub influenţa tot mai mare a AI. Ne-am propus ca în cadrul ediţiei de anul acesta a catalogului să analizăm modul în care cei mai tineri manageri şi antreprenori vor reuşi să conducă organizaţiie din România către un viitor în care inovaţia, eficienţa, sustenabilitatea, dar şi emoţiile umane vor defini noua lume a afacerilor. IULIAN PĂDURARU, country head al HCLTech România, este unul dintre tinerii al căror profil a apărut în acest anuar.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.