N-aveti o harta de inchiriat?

Autor: Roxana Cristea Postat la 14 iulie 2011 63 afişări

Romanii sunt din ce in ce mai pretentiosi atunci cand vine vorba de GPS-uri. Harti de inchiriat, posibilitatea de a alege ruta, functii de asistenta la parcare si o lista generoasa de atractii turistice sunt doar cateva dintre noutatile pe care unii producatori le aduc in acest an pentru a-i atrage.

"Daca un grup de prieteni vrea sa faca turul Europei de Est cu masina si nu are un GPS care are harta pentru aceasta regiune, poate inchiria una. Pentru o luna costa 15 euro. Daca o cumpara insa ar fi costat 40 de euro", compara Laura Samson, director pentru Romania, Ungaria, Slovacia si Cehia al Mio Technology, la evenimentul de lansare a noii game de GPS-uri care a avut loc luna trecuta la Garage Hall in Bucuresti. Pe langa posibilitatea de inchiriere, disponibila pentru prima data in Romania, dispozitivele includ si functia de asistenta la parcare, care permite afisarea listei parcarilor disponibile pe o raza de un kilometru de la destinatie si ghidarea pe banda corecta pentru a usura virarea, optiune foarte folositoare in special in traficul aglomerat.

Spre deosebire de vechiul design al software-ului, care avea unul sau doua trasee, cel nou include previzualizarea a patru rute diferite pe ecran: cea mai rapida, cea mai scurta, cea mai simpla si cea mai economica. Astfel, utilizatorul o poate alege pe cea potrivita momentului si interesului sau.

Echipamentele de varf de gama, Mio S487 si Mio S687, includ ghiduri de calatorie preinstalate pentru orasele mari din Europa, care cuprind liste cu atractii turistice, locuri unde se poate lua masa, hoteluri sau alte puncte de interes. "Am vrut sa atingem toate categoriile de preturi. Pentru cei care isi doresc un dispozitiv economic sunt disponibile doua modele cu harta Romaniei, pentru cei care isi doresc un raport avantajos calitate-pret exista o gama de mijloc care cuprinde cinci modele, iar pentru cei care cauta echipamentul GPS complet exista doua modele cu functionalitati complexe, capacitati multimedia si conectivitate Bluetooth", explica Samson, precizand ca preturile sunt cuprinse intre 300 si 950 de lei.

Anul trecut Mio a vandut peste 20.000 de echipamente de navigatie, inregistrand o cota de piata de aproximativ 40%. "2010 n-a fost deosebit nici prin vesti negative, nici prin vesti pozitive pentru piata de GPS. Mio si-a indeplinit obiectivele. Anul acesta vrem sa ajungem inapoi la cota de piata de 50%, cat aveam in trecut, cota pe care am pierdut-o din cauza lansarii pe piata a unor dispozitive mult mai ieftine", a declarat Laura Samson, estimand ca piata de GPS-uri in 2011 va fi de circa 70.000 de bucati.

Urmărește Business Magazin

/business-hi-tech/it/n-aveti-o-harta-de-inchiriat-8465164
8465164
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.