Hotspot la purtator

Postat la 06 martie 2006 1 afişăre

Tehnologia Wi-Fi are un dezavantaj binecunoscut: permite conectarea la Internet intr-un singur loc, pe o raza de circa 30 de metri. Ce ati spune insa daca ati putea lua acei 30 de metri cu dumneavoastra oriunde ati merge?

Tehnologia Wi-Fi are un dezavantaj binecunoscut: permite conectarea la Internet intr-un singur loc, pe o raza de circa 30 de metri. Ce ati spune insa daca ati putea lua acei 30 de metri cu dumneavoastra oriunde ati merge?

 

Daca business-ul necesita conectare non-stop la internet, ideal ar fi sa aveti un punct de acces mereu la indemana, fie ca e vorba de cabluri sau de un hotspot wireless. Noile tehnologii au inceput sa permita tot mai multa libertate de miscare utilizatorilor care au nevoie de internet. O posibilitate este hotspot-ul wireless portabil: arata ca o cutie de dimensiuni destul de mici care, daca este bagata in priza sau in locul pentru bricheta de la masina, ofera acces la internet de mare viteza pe o raza de 60 de metri in jur.

 

Exista companii care produc acest tip de echipament, printre care se numara Kyocera, Junxion sau Top Global. Deocamdata, ele nu au reusit sa cada de acord asupra numelui cel mai potrivit pentru acest dispozitiv. I s-ar putea spune "cutia cu internet", "hotspot-ul portabil" sau "router-ul mobil", sunt de parere specialistii.

 

"Cutia de internet" este doar unul dintre elementele de care este nevoie pentru a fi realizata conexiunea la Retea. Utilizatorul va trebui sa aiba la indemana si un card de date special, cum sunt cele pentru laptopuri, oferit de operatorul de telecomunicatii. Astfel, tot ce va face cutia este sa retransmita conexiunea, ca un semnal Wi-Fi, catre toate computerele aflate in preajma sa.

 

Daca utilizatorii dispun de aceste echipamente, accesul la internet este posibil indiferent daca acestia se afla in taxi, autobuz sau in sala de asteptare la medic, sustin oficialii Kyocera, la o rata de transfer a datelor de 400 - 700 kbps in oras.

 

Daca tot este nevoie de un card special, care mai este insa utilitatea cutiei? Una din probleme este ca nu toate computerele dispun de un port in care poate fi introdus cardul. Apoi un card poate fi inserat intr-un singur laptop, pe cand cutia ofera acces wireless tuturor computerelor din aria de acoperire. In plus, tarifele lunare percepute de operatorii de telefonie mobila pentru utilizarea cardului pot fi destul de ridicate pentru un singur utilizator, de ordinul zecilor de dolari. Dar atunci cand o cutie si un card sunt utilizate de 10-20 de computere simultan, pretul devine mai mult decat rezonabil.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Hotspot la purtator
/business-hi-tech/hotspot-la-purtator-978116
978116
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.