Cum se despica investitia in patru

Postat la 10 ianuarie 2006 1 afişăre

Pentru ca enciclopediile online sunt la moda, antreprenorii de pe Internet au decis sa incerce terenul pentru un nou model de business: enciclopedia de nisa. Unul dintre primele proiecte de acest gen este Investopedia.com, un site dedicat celor pasionati de domeniul financiar si de investitii.

Pentru ca enciclopediile online sunt la moda, antreprenorii de pe Internet au decis sa incerce terenul pentru un nou model de business: enciclopedia de nisa.

Unul dintre primele proiecte de acest gen este Investopedia.com, un site dedicat celor pasionati de domeniul financiar si de investitii. Site-ul se vrea a fi o resursa completa pentru utilizatori, indiferent de nivelul lor de pregatire. Inca de pe prima pagina puteti alege sectiunea care va intereseaza: "incepatori", "investitori cu experienta", "traderi activi" si chiar "pensii" - investitii pentru varsta a treia.

In sectiunea pentru incepatori puteti trece in revista cateva greseli comune facute de investitorii fara experienta. De pilda, unul dintre sfaturile pe care le dau autorii site-ului este "Nu va repeziti sa cumparati actiuni la o companie numai pentru ca valoarea lor a scazut semnificativ". Greseala aceasta este facuta adesea, atunci cand investitorul compara valoarea actuala a actiunilor cu media ultimului an si, cand vede ca a avut loc o scadere, isi imagineaza ca va urma cu siguranta o crestere in viitorul apropiat. "Faptul ca o companie a pierdut 30% din valoare in ultimul an nu o va ajuta sa castige pe viitor. Mult mai indicat este sa analizati motivele pentru care a avut loc scaderea", spun expertii in bursa de pe Investopedia.com.

Tot in aceasta sectiune puteti accesa mai multe "tutoriale" - articole de invatare a principiilor de baza, fie ca este vorba de investitii in general, de functionarea bursei, a fondurilor mutuale sau chiar a economiei in intregul ei. Printre instrumentele interactive ale site-ului se numara si un mesaj e-mail periodic (newsletter) pe tema generala a investitiilor, la care va puteti abona daca va inregistrati in baza de date a Investopedia.com. Si pentru investitorii cu experienta exista suficiente resurse. Articole pe diverse categorii (printre care - bursa, taxe, trading, analize), explicatii sub forma de mici lectii, dar si definitii ale unor termeni esentiali (cum ar fi EBIDTA - profitul inainte de depreciere si amortizare).

Daca aveti un termen asupra caruia nu sunteti lamurit, puteti incerca motorul de cautare in baza de date a site-ului. Exista si un alt motor de cautare, unde puteti afla instantaneu cum o mai duc actiunile oricarei companii cotate pe bursa Nasdaq. Investopedia.com este sustinut din fondurile sponsorilor - care au o sectiune separata cu link-uri catre site-urile lor -, dar si din publicitate, pentru ca publicul tinta al site-ului sunt oamenii cu educatie si venituri peste medie. La fel cum Investopedia.com este o destinatie suficient de bogata in resurse pentru a-i atrage pe specialistii in investitii, ca si pe cei care abia aspira la acest statut.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Cum se despica investitia in patru
/business-hi-tech/cum-se-despica-investitia-in-patru-978068
978068
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.