CSR 2022. Note bune - Huawei România

Postat la 22 decembrie 2022 47 afişări

CSR 2022. Note bune - Huawei România

Motivaţie:

În timpul pandemiei, formatul de învăţare online a contribuit la siguranţa sănătăţii profesorilor şi a studenţilor, însă din cauza numărului limitat de dispozitive şi a componentelor software, interacţiunea dintre profesori şi studenţi este redusă, iar calitatea predării este serios afectată. După observarea ecosistemului local pe baza cercetărilor, Huawei România şi Asociaţia pentru Educaţie Digitală Bigger Picture au iniţiat o discuţie şi au decis împreună să pună bazele unei platforme de învăţare gratuită pentru studenţii care se apropie de examene importante, oferind posibilitatea participării la cursuri în săli de clasă în format digital şi îndrumare extracurriculară prin resurse video şi interacţiune online cu acces egal la educaţie pentru toţi studenţii (aflaţi fie în zone urbane, fie în zone remote). „Toată lumea are dreptul la o educaţie digitală de înaltă calitate, în ciuda restricţiilor care pot cauza blocarea modurilor în care aceste cunoştinţe sunt partajate, iar Huawei consideră că tehnologia este o soluţie excelentă pentru a diminua problema inegalităţii în ceea ce priveşte calitatea educaţiei”, cred reprezentanţii Huawei România.

Descrierea proiectului:

Platforma educaţională gratuită Note Bune este dedicată elevilor de liceu şi de gimnaziu care se pregătesc pentru susţinerea examenelor la matematică şi limba şi literatura română. Huawei România şi Asociaţia pentru Educaţie Digitală Bigger Picture au lansat anul trecut aeastă aplicaţie prin care, alături de profesori foarte bine pregăţiţi, echipa #NoteBune le propune utilizatorilor o serie de cursuri online realizate în conformitate cu Programa şcolară. Elevii vor putea trece prin materie în câteva ore cu ajutorul lecţiilor video, a fişelor recapitulative şi a testelor de evaluare ce vor putea fi rezolvate online. Tot conţinutul este gratuit pentru a susţine accesul egal la educaţie al tuturor copiilor. Proiectul este susţinut de Huawei România, prin programul 1000 Dreams, a cărui misiune este să îi ofere fiecărui copil şanse egale la educaţie folosind tehnologia.

Rezultate:

Potrivit cifrelor oficiale ale Ministerului Educaţiei, 117.219 elevi au participat la examenul de admitere la bacalaureat/facultate în 2022, iar la examenul de liceu/evaluarea naţională 148.595 de elevi. Pagina web notebune.ro a primit peste 390.000 de vizualizări în doar 3 luni (martie – iunie 2022), generând 53.000 de vizitatori ai site-ului – unul din cinci studenţi care au susţinut examenul de admitere la facultate a vizitat platforma Notebune. Durata medie a sesiunii este de peste 4 minute/sesiune/utilizator, rata de revizuire a site-ului de 24,3%. Din luna martie, au fost filmate şi produse cele 34 de clipuri de curs planificate (22 de română şi 12 de matematică), fiecare cu întrebări interactive de tip test, ce pot fi tipărite online sau offline. „Platforma a fost intens promovată în mass-media, televiziune, radio şi online, bucurându-se de multă atenţie şi, mai important decât atât, de o creştere a popularităţii acesteia. ISMB - Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti - a promovat platforma şi conţinutul acesteia printr-o scrisoare oficială trimisă către toate şcolile din Bucureşti, încurajând toţi profesorii să o folosească. De asemenea, cu ajutorul partenerului nostru, Bigger Picture, am făcut progrese importante în ceea ce priveşte prezentarea platformei noastre autorităţilor şi reprezentanţilor Ministerului Educaţiei. Credem că este un instrument dedicat atât profesorilor, cât şi elevilor, de aceea dorim să transformăm notebune.ro într-un instrument educaţional autorizat pentru învăţarea digitală”, spun reprezentanţii companiei.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.