CES 2018: Lenovo lansează un sistem VR wireless, un nou laptop, smart display şi două Moto Mods

Autor: Florin Casota Postat la 10 ianuarie 2018 219 afişări

Lenovo lansează în cadrul CES 2018 o serie de dispozitive inteligente care exprimă viziunea companiei privind inovaţia în tehnologie în 2018. De la dispozitive portabile la PC-uri şi soluţii pentru acasă.

Utilizatorii pot uita de cabluri, PC-uri sau telefoane pentru a profita de căştile Daydream autonome. Mai mult, Lenovo oferă posibilitatea de a fi printre primii utilizatori care se lasă captivaţi de tehnologia de detectare a mişcării WorldSense™ disponibilă în platforma de realitate virtuală Google Daydream. WorldSense permite mişcări naturale precum eschiva sau aplecarea şi pune la dispoziţie o bibliotecă extinsă de conţinut VR.

Utilizatorii îşi pot crea propriul conţinut VR şi retrăi ulterior experienţa momentelor cu noua cameră Lenovo Mirage compatibilă cu Daydream. Această cameră simplifică tehnologia necesară pentru a capta imagini şi videoclipuri 3D cu cameră duală de 13 MP de tip fisheye şi câmp vizual de 180 x 180°

Motorola completează ecosistemul Moto Mods cu două module noi realizate de dezvoltatori. Vital Moto Mod integrează o tehnologie avansată bazată pe senzori, care le permite utilizatorilor să îşi măsoare cu uşurinţă cele cinci semne vitale cu ajutorul unui singur dispozitiv compact de dimensiunea unui Moto Mod. Telefoanele din seria Moto Z pot fi utilizate pentru a măsura cele cinci semne vitale: ritmul cardiac, rata respiraţiei, oxigenul din sânge, temperatura corpului şi, pentru prima dată, tensiunea sistolică şi diastolică măsurată cu acurateţe din deget.

Livermorium Slider Keyboard Moto Mod oferă o tastatură completă QWERTY glisantă, care permite înclinarea ecranului telefonului Moto Z până la 60 de grade, pentru a îndeplini cerinţele de tastare pe care nu le îndeplineşte ecranul cu touch.

Lenovo Smart Display prevăzut cu Google Assistant este un ecran care oferă o experienţă de utilizare a tehnologiei acasă mai confortabilă, intuitivă şi uşor de partajat. Ecranul poate fi transformat într-un centru de comandă pentru toate dispozitivele smart home, de la iluminat la încălzire şi altele, toate controlate prin comenzi vocale sau tactile. Google Assistant poate fi utilizat pentru a arăta rute pe Google Maps™, pentru a urmări videoclipuri pe YouTube™, pentru a efectua apeluri video cu ajutorul Google Duo™, pentru a asculta muzică etc. Lenovo Smart Display este disponibil în variante de 8 sau 10 inchi şi este dezvoltat pe platforma Qualcomm® Home Hub.

Miix 630 este un dispozitiv detaşabil 2-în-1 ce dispune de o conexiune  4G LTE2 în locul Wi-Fi, cu o capacitate de redare de până la 20 de ore de conţinut video local. Acesta este conceput pe baza platformei Qualcomm Snapdragon 835 mobile, dispozitivul Miix 630 este un dispozitiv mobil cu o grosime de 15,6 mm şi o greutate de doar 1,33 kg.

Lenovo reîmprospătează şi brandul Thinkpad, iar tableta X1 primeşte un design nou de 13 inchi cu un ecran 3K şi opţiunea de conectivitate globală LTE-A. Dispozitivele X1 Carbon şi X1 Yoga sunt echipate cu Amazon Alexa şi un ecran cu suport Dolby Vision HDR3 pentru o experienţă de vizualizare mai bună. X1 Carbon, cel mai uşor laptop de 14” din lume, este acum disponibil şi în versiuni cu ecran tactil şi baterie cu o durată de viaţă de până la 15 ore. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.