Cele mai inovatoare companii din România în 2023. RCaaS – Register of Commerce as a Service

Postat la 02 iunie 2024 28 afişări

Cele mai inovatoare companii din România în 2023. RCaaS – Register of Commerce as a Service

Compania Regnet a lansat RCaaS (Register of Commerce as a Service) pentru a ajuta comunitatea de banking prin generarea de noi clienţi şi implicit conturi bancare, după ce Cristian Bărcan, fondatorul companiei, a observat ca bancherii au nevoie să-şi fidelizeze şi să-şi loializeze utilizatorii actuali prin oferirea unui ajutor direct pentru operaţiunile ce necesită înregistrare la Registrul Comerţului.

Descrierea inovaţiei:

Prin acest nou serviciu, băncile pot evita probleme de tip AML-KYC cu clienţii business, în procesul de cunoaştere a clientelei, identificarea ultimului beneficiar real şi restricţii privind iniţierea şi continuarea relaţiei de afaceri. Astfel, obiectivul proiectului RCaaS este să ofere antreprenorilor o cale cât mai rapidă şi uşoară de a înregistra operaţiuni la Registrul Comerţului din orice aplicaţie sau platformă financiară.

Spre exemplu, clienţii BCR, First Bank, Raiffeisen Bank sau Stup pot opta pentru înregistrarea operaţiunilor la Registrul Comerţului utilizând fluxuri dedicate. De altfel, BCR a fost prima bancă din România care a integrat în ecosistemul său posibilitatea de a înfiinţa sau modifica o firmă.

Elementul de noutate:

A înfiinţa sau modifica o firmă ori PFA a presupus întotdeauna o relaţie directă a antreprenorului cu Registrul Comerţului, ceea ce înseamnă deplasări, timp pierdut şi birocraţie. Prin RCaaS această relaţie este înlocuită cu un proces online care nu implică relaţia directă cu Registrul Comerţului, iar operaţiunile de înfiinţare sau modificare pot fi înregistrate din orice sistem, cum este cel bancar.

Efectele inovaţiei:

Printre efectele acestui proiect, reprezentanţii companiei menţionează: facilitatea de a înfiinţa sau modifica o firmă ori PFA din mai multe medii în care îşi desfăşoară activitatea un antreprenor, ceea ce înseamnă eliminarea de drumuri, stat în trafic sau la cozi, reducerea birocraţiei şi rapiditatea înregistrărilor la Registrul Comerţului; digitalizarea mediului de afaceri din România, procesele de înfiinţare sau modificare fiind online, prin urmare implicit reducându-se necesitatea relaţionării directe şi fizice cu Registrul Comerţului; evoluţia antreprenoriatului din România, căci atât timp cât există posibilitatea de a înfiinţa o firmă cât mai rapid şi facil din mai multe medii, va creşte numărul de antreprenori şi implicit economia şi domeniul antreprenoriatului. Numărul total de clienţi ai companiei Regnet se ridică la peste 15.000 de la înfiinţare până în prezent. De la momentul lansării din urmă cu mai bine de şapte ani, prin intermediul platformei Regnet au fost create peste 7.000 de firme şi mai mult de 3.000 de PFA (persoane fizice autorizate). Compania Regnet estimează că prin noul serviciu RCaaS va crea zece parteneriate noi cu instituţii financiare şi a generat o creştere a veniturilor de 10-15% în anul 2023.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.