Cautarea video

Postat la 15 martie 2006 1 afişăre

Aveti nevoie urgent de un scurt material video pentru urmatoarea dvs. prezentare de business? Sau vreti sa va distrati pur si simplu?

Aveti nevoie urgent de un scurt material video pentru urmatoarea dvs. prezentare de business? Sau vreti sa va distrati pur si simplu?

"Scotocirea" pe Internet face acum posibila si identificarea unor clipuri video - cea mai noua tendinta in industria motoarelor de cautare. Deja pe acest teren se duce o lupta intre Yahoo si Google. De data aceasta se pare ca va fi castigata de Yahoo. 

La adresa www.google.com/video puteti gasi serviciul de cautare video oferit de Google, insa versiunea Beta (de incercare) nu se ridica la inaltimea asteptarilor pe care le avem de la liderul motoarelor de cautare. Comparat cu serviciile oferite de Google pana acum este inca imatur. Google News a putut fi utilizat in aceeasi zi in care a fost anuntat, desi mai este si acum etichetat Beta. Google Catalogs, Google Images si chiar Google Scholar au fost utilizabile la capacitati ridicate inca de la inceput, spre deosebire de acest Google Video, caruia ii lipsesc multe functii necesare si nu ofera linkuri catre clipuri video, rezultatele intoarse ducand indirect catre clipul sau show-ul cautat. Charlene Li de la Forrester Research a spus, de altfel: "Ultima inovatie Google probabil va dezamagi multi oameni". 

In schimb, serviciul de cautare Yahoo! pe care il regasim la adresa http://video. search.yahoo.com, aflat inca in faza de testare, ofera link-uri catre clipuri video, rezultatele fiind afisate asemanator celor returnate la cautarile de imagini, si in plus dispunem de sectiuni de safe search, rafinare a cautarii, preferinte si ajutor pentru cautarea video (ultimele doua optiuni le regasim si la serviciul de cautare video oferit de Google).

Pe langa Yahoo, o intensa concurenta in materie de cautare video sunt companiile mici, care au tehnologii foarte bune, spre exemplu: BlinkX (creat special pentru utilizatorii de conexiuni broadband si care ofera cautari in continut video si intr-o retea de trusturi de presa precum BBC, CNN, Reuters sau NBC) care poate fi accesat la adresa http://emea-search.blinkx.com sau SingingFish (http://search.singingfish.com) care ofera o mare varietate de formate, sortare dupa marime sau durata. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Cautarea video
/business-hi-tech/cautarea-video-977735
977735
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.