Biroul digital

Postat la 10 martie 2006 1 afişăre

Ce au in comun telefoanele mobile, computerele, laptopurile sau serverele dintr-o companie? De pilda, un nou concept: biroul digital. "Parintele" sau, compania Intel, a considerat ca daca exista o casa digitala, atunci se poate inventa si biroul digital.

Ce au in comun telefoanele mobile, computerele, laptopurile sau serverele dintr-o companie? De pilda, un nou concept: biroul digital. "Parintele" sau, compania Intel, a considerat ca daca exista o casa digitala, atunci se poate inventa si biroul digital. Zis si facut. Biroul digital presupune existenta unei platforme comune si interconectarea mai multor computere. Dar asta e tehnologie si nu intereseaza pe toata lumea. Important este rezultatul acestei idei: toti angajatii ajung sa aiba acces instant la orice tip de informatie. O binecuvantare pentru sefi si un motiv in minus ca angajatii sa fie stresati. Plus productivitate mai mare pentru companie, deoarece unul dintre cele mai importante "active" ale unei organizatii este informatia, printre altele din cauza ca este depozitata dezordonat iar interconectarea se face uneori dificil.

De ce este necesar biroul digital? Pentru ca angajatii sa petreaca mai putin timp facand cercetari sau analizand uriase baze de date. Cuvantul de ordine pentru biroul digital este "instantaneu": desi zeci de utilizatori acceseaza reteaua in acelasi timp, totul merge cu precizie, fara intarzieri, fara blocaje. Pare ireal? Pentru mii de companii din intreaga lume este mai mult decat real. Biroul digital le ajuta acum sa faca fata mai bine activitatilor unice de procesare, indiferent ca se ocupa cu productia de aparatura electrocasnica, carcase pentru computere sau incaltaminte. 

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Biroul digital
/business-hi-tech/biroul-digital-979535
979535
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.