Un gentleman la Londra

Postat la 19 iunie 2007 2 afişări

Chiar daca vremurile de glorie ale Imperiului Britanic au apus, unul dintre simbolurile a supravietuit totusi intact: gentlemanul englez, care stie de unde sa se imbrace, unde sa manance si unde sa gaseasca tot ce are orasul mai bun.

Chiar daca vremurile de glorie ale Imperiului Britanic au apus, unul dintre simbolurile a supravietuit totusi intact: gentlemanul englez, care stie de unde sa se imbrace, unde sa manance si unde sa gaseasca tot ce are orasul mai bun. Celor ce vor sa-i calce pe urme si sa fuga astfel de valurile de turisti li se recomanda urmatoarea reteta:

 

CAZARE. Dorset Square Hotel in Marylebone Village. Construit pe locul unui fost teren de cricket in secolul al XVIII-lea, hotelul ofera camere decorate cu antichitati, opere de arta, obiecte ce amintesc de cricket. Este preferabil etajul al patrulea, pentru a putea admira in voie Dorset Square si casele stil Regency.

 

LECTURA. Daunt Books. Descrisa drept cea mai frumoasa librarie din Londra, are o vechime de aproape 100 de ani. Impresioneaza prin uriasul sau luminator, care permite razelor de soare sa scalde spatiul deschis de dedesubt.

 

CEAI. Fortnum & Mason, Picadilly. Sarbatoreste anul acesta trei secole de cand cei doi proprietari au fondat afacerea, in acelasi an cu unirea Angliei si Scotiei. Portari in livrea intampina clientii care pot alege dintre cele mai fine sortimente de ceai de Darjeeling, Kenya sau Ceylon, minunate gemuri si marmelade englezesti sau biscuiti si fursecuri frantuzesti.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Un gentleman la Londra
/arta-si-societate/un-gentleman-la-londra-1009515
1009515
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.