Simfonie pentru pian si... bata

Postat la 14 martie 2006 1 afişăre

Daca pana acum am vazut doar filme americane facute dupa originale europene, se pare ca vremurile se schimba. Un bun exemplu este noul film al francezului Jacques Audiard, "De battre mon coeur s’est arreté".

Daca pana acum am vazut doar filme americane facute dupa originale europene, se pare ca vremurile se schimba. Un bun exemplu este noul film al francezului Jacques Audiard, "De battre mon coeur s’est arreté".

 

Daca originalul, "Fingers", regizat de James Toback si cu Harvey Keitel in rolul principal, era plasat intr-un New York la cheremul mafiotilor italieni, Audiard schimba putin contextul: Thomas Seyr (Duris) este un agent imobiliar la limita legalitatii. El nu ezita sa dea drumul la sobolani in blocuri, sa taie apa calda, ba chiar sa foloseasca bata de baseball pentru a convinge locatarii unui imobil sa "o stearga", pentru a prelua cladirea. Dar mai mult decat atat, Thomas mosteneste talentul mamei sale, o pianista celebra. Intalnirea intamplatoare cu un impresar artistic (Sandy Whitelaw) il face pe Thomas sa-si reconsidere destinul si sa aleaga drumul pe care vrea sa-l urmeze in viata: pe cel al tatalui sau, guvernat de legea talionului si violenta, sau pe cel al mamei sale, protejat de pian si muzica lui Bach. Practic, filmul este un "one man show" Romain Duris, al carui personaj jongleaza pe muchie de cutit intre violenta raufacatorului si sensibilitatea neexprimata a muzicianului. Cu un premiu BAFTA pentru cel mai bun film strain, un Urs de argint pentru coloana sonora si opt premii Cesar, "De battre mon coeur s’est arreté" este cel mai titrat film francez al anului trecut. 

 

DE BATTRE MON COEUR S’EST ARRET…/SI INIMA MI SE OPRI IN LOC

R: JACQUES AUDIARD CU: ROMAIN DURIS, NIELS ARESTRUP, LIN DAN PHAM, EMMANUELLE DEVOS, SANDY WHITELAW; DIN 10 MARTIE

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Simfonie pentru pian si... bata
/arta-si-societate/simfonie-pentru-pian-si-bata-976744
976744
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.