Primul portret din istorie al unui cobai (FOTO)

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 01 septembrie 2013 364 afişări

Moda imortalizării animăluţelor de casă nu este deloc nouă, după cum o dovedeşte un tablou recent descoperit, despre care se crede că ar fi primul în care apare un cobai.

Primul portret din istorie al unui cobai (FOTO)

Lucrarea, care va fi putea fi văzută de public în cadrul unei expoziţii dedicate reginei Elisabeta I ce se va deschide în octombrie la National Portrait Gallery din Londra, a fost pictată prin jurul anului 1580 şi înfăţişează trei copii, doi băieţi şi o fetiţă care stă între cei doi şi ţine în braţe un cobai, informează The Telegraph.

Animalul era pe atunci recent introdus în Europa de negustorii spanioli ce veneau din America de Sud şi a fost în cele din urmă adoptat de familii înstărite pe post de animal de companie exotic.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/primul-portret-din-istorie-al-unui-cobai-foto-11284624
11284624
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.