Vreti sa scapati de buruieni? Apelati cu incredere la capre

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 19 martie 2011 142 afişări

Considerate stricatoare, caprele castiga de ceva vreme la capitolul simpatie, tocmai datorita capacitatii lor innascute de a face curat prin vegetatie pe acolo pe unde trec.

Tot mai des in ultimul timp, caprele sunt puse la treaba, de care se achita cu multa pofta. Unul dintre angajatori este rezervatia Palos Verdes Nature Reserve din Statele Unite ale Americii, care a apelat la capre pentru a curata o zona unde doreste sa refaca flora si fauna naturala distruse intr-un incendiu dupa care locul a fost invadat de buruieni. Odata pascute buruienile, semintele celorlalte plante pot incolti nestingherite, repopuland portiunea afectata.

Din ce in ce mai multe organizatii implicate in administrarea de zone protejate apeleaza la capre, altadata tinute departe de asemenea locuri din cauza renumelui de animale care mananca tot ce le intra in raza vizuala. In ziua de azi insa, tocmai aceasta caracteristica a lor le face sa fie cautate, considerandu-se ca pot fi folosite cu succes daca sunt supravegheate atent, ceea ce a dus la aparitia unor intreprinzatori specializati in inchirierea de capre pentru cei interesati.

Pe langa avantajul costurilor scazute, caprele reprezinta o solutie buna si din punct de vedere ecologic, dat fiind ca nu polueaza mediul, asa cum o fac echipamentele de tuns iarba, de pilda. In plus, caprele nu sunt deranjate sa lucreze in locuri ce ar putea ridica probleme pentru siguranta unui om, cum ar fi rapele, fiind astfel preferate si de companii de constructii care au nevoie de curatarea unui teren de toata vegetatia inainte sa se apuce de lucrare. Animalele pot fi folosite si la tuns peluza, solutie la care au apelat inclusiv firme ca Yahoo! sau Google. Un avantaj in astfel de cazuri tine si de imaginea buna in ochii publicului, de companie preocupata de soarta mediului inconjurator.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/vreti-sa-scapati-de-buruieni-apelati-cu-incredere-la-capre-8075458
8075458
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.