Sunt barbat, deci sunt la moda

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 29 mai 2011 30 afişări

Expozitiile care au ca tema moda se concentreaza in general pe cea feminina, moda masculina fiind considerata mai monotona si ca atare neaducatoare de vizitatori. Un val de expozitii din ultima vreme insa vrea sa dovedeasca contrariul.

Philadelphia Museum of Art propune tema modei barbatesti din secolul al XVIII-lea si pana azi, Nordiska Museet din Stockholm gazduieste o expozitie de costume de baie pentru barbati, care prezinta articole diverse, de la slip la costume intregi inspirate de cele de luptatori, in timp ce Victoria and Albert Museum de la Londra gazduieste o expozitie de creatii ale designerului japonez Yohji Yamamoto dedicate barbatilor.

Cea mai interesanta expozitie de acest tip insa este cea recent vernisata la Fashion and Textile Museum din capitala britanica, al carei subiect il constituie creatiile lui Tommy Nutter, celebru croitor de pe Saville Row, printre ai carui clienti s-au numarat personalitati ca Mick Jagger, Elton John sau Andrew Lloyd Weber. Pentru a atrage vizitatorii, organizatorii au muncit din greu, aducand in expozitie o copie a atelierului lui Nutter, atent reprodusa pana in cele mai mici detalii si unde se poate urmari la lucru un croitor care taie materialele pentru costume.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/sunt-barbat-deci-sunt-la-moda-8293509
8293509
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.