Răsfăţ pentru căţei: de la tratamente de înfrumuseţare, la chartere private pentru animale de companie

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 28 decembrie 2021 54 afişări

Răsfăţ pentru căţei: de la tratamente de înfrumuseţare, la chartere private pentru animale de companie

După ce căţeii i-au ajutat pe mulţi să treacă cu bine peste momentele de singurătate impuse în ultimii doi ani, o parte dintre proprietarii lor consideră că a venit rândul să-i recompenseze, iar una din opţiuni o reprezintă călătoriile în care animăluţele de companie sunt tratate regeşte.

Tot mai multe firme şi-au adaptat în ultima vreme oferta incluzând servicii pentru câinii de companie, de la biscuiţi personalizaţi la tratamente de înfrumuseţare, dar nu numai.

Grupul Hard Rock Hotel, spre exemplu, oferă celor care vin cu căţeii la hotelurile sale din Cancun din Mexic şi din Punta Cana din Republica Dominicană o trusă care cuprinde o jucărie, un pătuţ din spumă cu memorie pe care animalul de companie îl va folosi pe durata şederii şi un playlist personalizat pe Spotify, scrie Wall Street Journal. Las Ventanas al Paraiso, un complex turistic de lux din Los Cabos, Mexic, are deja de nişte aşa-numiţi valeţi pentru căţei, a căror îndatorire este să-i plimbe pe aceştia, să strângă după ei şi să le facă masaj. El Canto din Santa Barbara din statul american California are meniuri speciale pentru câini, ce includ produse fără gluten şi peşte de sezon, precum şi biscuiţi cu levănţică şi mentă sau un ceai de plante (muşeţel, ghimbir, echinaceea şi păducel) pentru căţeii stresaţi. În Anglia, un hotel din Cotsworlds, Lygon Arms, oferă celor care se cazează acolo împreună cu câinii lor o zi la spa, unde li se fac tratamente faciale şi li se aranjează unghiile. La rândul lor, companiile de transport aerian specializate în zboruri charter private, acordă o atenţie tot mai mare serviciilor pentru animale de companie, mai ales că de aproape doi ani încoace, cererea pentru astfel de zboruri a crescut. Un exemplu ar fi compania engleză VistaJet, care, pe lângă covoraşe pentru dormit, biscuiţi preparaţi de un bucătar cu stele Michelin, Michel Roux, şi jucărioare, are însoţitori de bord pregătiţi să acorde primul ajutor patrupezilor şi să liniştească animăluţele cărora le este frică de zbor.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.