Noutăţi în designul locuinţelor: peisagistica pentru albine

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 06 august 2022 35 afişări

Noutăţi în designul locuinţelor: peisagistica pentru albine

Cei care doresc să-şi amenajeze grădina pot, mai nou, să ia în calcul nu numai aspectul plăcut pentru ei,  ci şi unul care să fie şi pe placul insectelor responsabile de polenizare.

În acest scop, o artistă britanică, Alexandra Daisy Ginsberg, a creat o aplicaţie denumită „Pollinator Pathfinder”, care poate fi folosită pentru spaţii publice şi grădini particulare ajutându-i pe utilizatori să decidă ce să planteze în acestea pentru a le face cât mai atrăgătoare pentru albine şi alte insecte, scrie Dezeen.

Cei care apelează la aplicaţie furnizează date despre mărimea şi starea grădinii lor, despre cât de multe specii de plante doresc şi dacă vor un traseu pentru insecte sau nu. Aplicaţia generează apoi planuri pe care utilizatorii le pot descărca pentru a trece la treabă.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.