Moda vinului la pahar

Postat la 23 august 2010 100 afişări

Daca in trecut a comanda vinul la pahar insemna ca ai de ales dintr-o gama restransa de soiuri, iar propriul gust era singurul care iti putea spune cat de mult a stat sticla destupata, lucrurile s-au schimbat: restaurantele din SUA si-au imbogatit oferta de vinuri disponibile la pahar si si-au ameliorat metodele de a pastra prospetimea vinului.

"Este o perioada foarte propice pentru servirea vinului la pahar", spune Talia Baiocchi, editor pentru SUA al Winechap.com, care a analizat si descris programele de vin la pahar a 30 de restaurante din New York.

De unde aceasta tendinta? Unul din motive este legat de starea economiei, altele tin de publicul care nu se mai multumeste doar cu "vinul casei", dar si de noile sisteme de servire, care pastreaza vinul proaspat mai multa vreme. Prohibition-Speakeasy Wine Club din Healdsburg, California, foloseste, de exemplu, sistemul Cruvinet, care poate pastra vinul proaspat timp de pana la 40 de zile. Iar in cadrul lantului de hoteluri si restaurante Kimpton s-a lansat de curand un sistem ecologic de servit vinul "la draft" direct din butoaie din otel inoxidabil sau din plastic, care folosesc un amestec de argon si azot pentru a propulsa vinul in afara.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
panorama,
vinuri,
consum,
pahar,
restaurante,
SUA
/arta-si-societate/panorama/moda-vinului-la-pahar-7016588
7016588
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.