Minimuzeu de prezentare

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 13 septembrie 2021 27 afişări

Minimuzeu de prezentare

După un muzeu de dimensiuni reduse care expune lucrări miniaturale realizate de diverşi artişti special pentru el, un alt muzeu mititel îşi aşteaptă vizitatorii. Denumit „Friend Smithsonian Museum”, acesta are laturile de sub un metru şi se găseşte în localitatea Sommerville din statul american Massachusetts, reprezentând poarta de acces spre o altă operă de artă, casa şi grădina victoriene deţinute de o artistă, Martha Friend, scrie Boston Globe.

Minimuzeul găzduieşte diverse expoziţii cu durata de circa trei luni şi este situat lângă o instalaţie de artă cu obiecte de sticlă, metal şi ceramică albastre intitulată „Sapphire City” şi una în verde, denumită „Emerald City”. Minimuzeul a apărut după ce artista, fostă profesoară, s-a pensionat, iar în el expun, pe lângă artişti, şi copii de la unităţile de învăţământ din zonă. În afara muzeului minuscul, locuinţa Marthei Friend mai adăposteşte o colecţie de ceainice de aluminiu, pitici de plastic şi diverse sculpturi create de aceasta în atelierul său de la subsol.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ARTA,
artisti,
muzeu,
expunere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.