Interzis la tigri

Postat la 10 mai 2010 58 afişări

Simbol al Indiei, tigrul bengalez nu va mai putea fi admirat de turistii curiosi, ca urmare a interdictiilor impuse de catre autoritati privind accesul vizitatorilor in 37 de rezervatii de tigri.

Masura era necesara ca urmare a scaderii numarului de exemplare de tigri bengalezi, de la 3.642 in 2002 la doar 1.411 in februarie 2008. Se estimeaza ca in prezent mai exista in libertate doar 800, ceea ce inseamna ca in doar cativa ani specia ar putea disparea cu totul.

Tigrii bengalezi din India sunt amenintati atat de braconaj, ca urmare a cererii de pe piata chineza pentru prepararea de intaritoare traditionale, cat si de turism, deoarece plimbarile organizate in zonele populate de aceste animale distrug iarba inalta unde ele vaneaza. Mai mult chiar, hotelurile si unitatile de cazare de lux construite in zonele cu tigri blocheaza traseele folosite de acestia pentru a se deplasa dintr-o rezervatie intr-alta.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
panorama,
India,
tigri
/arta-si-societate/panorama/interzis-la-tigri-6100012
6100012
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.