Haine de lux prin rotaţie

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 04 iulie 2022 38 afişări

Haine de lux prin rotaţie

Renunţatul la cumpăratul de haine luxoase sau cumpăratul mai rar al acestora nu e o tendinţă tocmai nouă, iar multă lume o face fie pentru că nu doreşte să ocupe spaţiu în dulap cu lucruri pe care nu le va purta decât foarte rar, fie pentru că se gândeşte la efectele asupra mediului pe care le au hainele aruncate la gunoi. Ca atare au apărut servicii de închiriere de haine şi accesorii, care câştigă teren, în Statele Unite ale Americii sau Marea Britanie.

Astfel de servicii au devenit atrăgătoare pentru public datorită uşurinţei cu care poate obţine hainele dorite, de la diverse case de modă, doar pe baza unui abonament la un serviciu cum ar fi Rent the Runway în SUA.

De cealaltă parte a Atlanticului, a apărut By Rotation, care seamănă cu un serviciu de tip Airbnb în domeniul vestimentar, conform Financial Times. Lansată în 2019, platforma online de închiriere de articole vestimentare şi accesorii s-a dezvoltat ajungând la peste 300.000 de membri care închiriază sau împrumută haine contra unei taxe. By Rotation nu are propriile sale stocuri, ci doar facilitează închiriatul între utilizatoarele sale, iar pe platformă se găsesc produse de la diverse branduri de lux, printre care Chanel sau Fendi ori Jacquemus. La acest serviciu, accesibil şi de pe platforme mobile se poate înscrie orice persoană care doreşte să-şi pună garderoba la dispoziţie contra cost, nu numai vedete sau bloggeriţe de modă, de exemplu, după cum explică creatoarea By Rotation, Eshita Kabra-Davies, iar pentru utilizatorii care vor să închirieze, dar nu vor să-şi bată capul, există şi un serviciu de gestiune a garderobei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Haine de lux,
inchiriere,
accesorii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.