De unde vin ouăle de ciocolată

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 22 aprilie 2012 36 afişări

Ouăle de ciocolată nu seamănă întotdeauna la formă cu banalele ouă de găină, cum s-ar crede, ci mai degrabă cu cele de dinozaur, după cum o arată un ou al unei specii nou descoperite, conform unor cercetări recente ale căror rezultate au fost publicate în revista "Paleontology".

Oul, vechi de 70 de milioane de ani, aparţine unei specii descoperite în Pirinei şi denumite Sankofa Pyrenaica. Încercând să determine dacă oul provine de la o specie de dinozaur sau pasăre străveche, oamenii de ştiinţă i-au comparat forma cu cea a altor ouă de dinozaur sau de păsări, constatând că aspectul ouălor diferă de la specie la specie, iar ouăle de dinozaur se deosebesc clar de cele de păsări, fiind mai prelungi, în timp ce cele de pasăre sunt mai rotunjite.

Ulterior, cercetătorii au comparat ouăle de pasăre şi de dinozaur cunoscute cu cele de ciocolată disponibile în comerţ, iar de aici a rezultat că unele dintre ouăle de ciocolată, în special cele mai mari, seamănă la formă cu un ou de dinozaur, mai ales cu cel de Sankofa Pyrenaica, şi nu cu unul de găină.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/de-unde-vin-ouale-de-ciocolata-9558374
9558374
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.