Cincinalul în modă

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 24 martie 2018 44 afişări

Despre modă se ştie că este schimbătoare, astfel încât cine vrea să fie bine îmbrăcat trebuie să fie la curent cu tendinţele şi să urmărească prezentările de colecţii ale marilor case din branşă de două ori pe an. De ceva timp însă, se constată un fenomen surprinzător, şi anume apariţia tendinţelor care nu se lasă uşor înlocuite, scrie The Guardian.

Cincinalul în modă

Deşi există în continuare elemente care se schimbă repede, industria modei nu mai reuşeşte să impună un asemenea ritm în toate privinţele, din cauza rezistenţei la schimbare a publicului, susţin experţii din domeniu.

Se constată astfel că anumite elemente rămân la modă mai mult timp, deoarece multe femei nu mai acceptă să li se spună când să-şi schimbe garderoba şi tind să păstreze mai multă vreme hainele sau accesoriile care le-au plăcut.

Companiile din retailul vestimentar şi de accesorii sau casele de modă au observat astfel că anumite elemente, cum ar fi fustele şi rochiile midi, trenciurile, imprimeurile florale şi animaliere se cer deja de câteva sezoane şi nu au cunoscut decât schimbări subtile de design, ceea ce indică o tendinţă spre înlocuirea lor o dată la cinci ani.

Femeia modernă, susţin experţii, caută mai degrabă ceea ce i se potriveşte decât ceea ce îi spun casele de modă să poarte şi doreşte articole de îmbrăcăminte, încălţăminte şi accesorii cât mai comode. De aceea sunt foarte populare articole ca genţile care se pot purta de-a curmezişul pieptul sau pantofii fără toc, aceştia din urmă ajungând, în funcţie de design să fie consideraţi eleganţi şi la ţinute de seară.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.