Plusuri şi minusurile săptămânii care tocmai se încheie

Autor: Florin Casota Postat la 25 martie 2018 53 afişări

Plusuri şi minusurile săptămânii care tocmai se încheie

UPS 

 

+UiPath intră în topul celor mai valoroase 30 de companii de tehnologie nelistate din Europa. Compania românească se află pe locul 27, iar primul este ocupat de Spotify din Suedia.

 

+Acţiunile Amazon au crescut cu 2,7% la închiderea unei şedinţe de tranzacţionare a săptămânii trecute de la New York, ajungând astfel la o capitalizare de piaţă de 768 de miliarde de dolari, valoare care o pune în spatele Apple şi îi oferă locul doi în topul mondial. Valoarea Alphabet a rămas neschimbată, la 762,6 miliarde de dolari.

 

+Colagenul din solzii de peşte ar putea ajuta la vindecarea rănilor. Oamenii de ştiinţă din Singapore au descoperit că acesta este de două ori mai eficient şi mult mai ieftin decât colagenul provenit de la porci şi vite. Din 10 grame de solzi se obţin aproximativ 200 de miligrame de colagen.

 

+Cel mai bogat lituanian, Nerijus Numavicius, împreună cu fratele său Vladas şi cu Mindaugas Bagdonavicius, fost acţionar al grupului Vilniaus Prekyba (VP), investeşte într-o afacere cu hoteluri în România. El vrea să construiască patru hoteluri.

 

+Patru tineri din Cluj au creat un scaun care te anunţă că stai strâmb. Scaunul are senzori care detectează problemele, iar sistemul trimite o notificare către computer sau smartphone de fiecare dată când coloana nu este în poziţia corectă.

 

+România a exportat în luna ianuarie 2018 bunuri în valoare de  5,4 mld. euro, cu 15% mai mult faţă de anul trecut, cifră ce plasează creşterea exporturilor româneşti pe locul 7 în Uniunea Europeană, potrivit datelor Eurostat.

 

+IBM a prezentat cel mai mic computer din lume, un pătrat cu latura de 1 mm. Acesta are o putere de procesare echivalentă cu cea a unui procesor x86 din 1990.

 

AND DOWNS

 

- ”Până în 2050 circa  5 miliarde de oameni vor trăi în zone cu acces redus la apă“, a declarat Audrey Azoulay, director general al Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO). Se estimează că cererea de apă va creşte cu aproape o treime până în 2050.

 

- Printre protestatarii amendaţi la congresul PSD din 10 martie se numără şi un bucureştean surdo-mut, în al cărui proces verbal jandarmul a notat, la descriererea faptei, că bărbatul a scandat lozinci anti-PSD, potrivit paginii de Facebook Corupţia Ucide. Amenda dată acestuia a fost de 2.000 lei.

 

- Fostul preşedinte Nicolas Sarkozy a fost reţinut de poliţie, fiind acuzat că a primit bani de la fostul dictator Muammar Gaddafi pentru finanţarea alegerilor din 2007.

 

- Aproape 30.000 de potenţiali terorişti se află în Europa, este de părere Rob Wainwright, directorul Europol. Aceşti oameni sunt inspiraţi de Statul Islamic, însă nu îi sunt subordonaţi.

 

- Ultimul mascul de rinocer alb nordic de pe Terra a murit la vârsta de 45 de ani, în Kenya. n prezent, din această subspecie mai sunt în viaţă doar două femele.

 

- Acţiunile Facebook au înregistrat cea mai abruptă cădere într-o zi, din ultimii ani, pe fondul dezvăluirilor privind exploatarea datelor a milioane de utilizatori.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.