Ce-si face omul de afaceri cu mana lui: un muzeu

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 02 aprilie 2011 26 afişări

Preocupat de patrimoniul cultural al tarii sale, un om de afaceri din Thailanda a creat un complex unde a adunat comori ale istoriei nationale, in speranta ca vor putea fi admirate si de generatiile care vor veni, scrie New York Times.

Copil sarac, Prasart Vongsakul, acum in varsta de 67 de ani, a ajuns un prosper om de afaceri in domeniul imobiliar, ceea ce i-a permis sa-si implineasca visul de a crea complexul care-i poarta numele, Muzeul Prasart, ridicat pe terenul cumparat de el.

Situat in Bangkok, muzeul este ferit de aglomeratia de turisti de la celelalte obiective din oras si poate fi vizitat doar cu programare. Pe parcursul a doua decenii de la infiintare, Prasart Vongsakul si echipa lui au reusit sa adune diverse exponate valoroase, cum ar fi un templu khmer recuperat din jungla cambodgiana, diverse statui ale lui Buddha ori un pavilion sukhothai din lemn de tek cocotat pe piloni in mijlocul unui iaz cu nuferi, pentru a fi ferit de incendii si daunatori. Printre comori se numara si diverse portelanuri thailandeze sau chinezesti rare.

Muzeul este organizat ca o gradina, la intretinerea careia lucreaza o echipa de treizeci de persoane, in frunte cu investitorul, iar vizitatorii se pot plimba pe multele sale alei fara teama ca vor fi deranjati de insecte suparatoare, dat fiind ca aleile sunt strajuite de vase mari cu apa populate cu pesti asezati acolo anume ca sa se ocupe cu exterminarea insectelor.

In colectia muzeului se numara si exponate occidentale, cum ar fi farfurii, vaze si bibelouri de portelan franceze si germane, precum si opere de arta europeana, care toate au facut parte din patrimoniul familiei regale. Toate sunt adapostite intr-o cladire construita in stilul neocolonial popular in Thailanda secolului al nouasprezecelea.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/ce-si-face-omul-de-afaceri-cu-mana-lui-un-muzeu-8122465
8122465
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.