O pictura de Grigorescu va fi scoasa la licitatie de casa Bonhams din Londra

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 22 iunie 2011 62 afişări

Un "Car cu boi" de Nicolae Grigorescu va fi scos la licitatie in data de 13 iulie la casa Bonhams din Londra, pretul de adjudecare estimat de organizatori fiind cuprins intre 4.500 si 6.800 de euro.

Lucrarea, pictata in ulei pe lemn, de dimensiuni 14 x 23 cm, este descrisa in prezentare ca opera unui "mare maestru", influentat de impresionistii francezi si inspirat in multe din lucrarile sale de imaginea carelor cu boi si de peisaje bucolice.

Casa de licitatii londoneza precizeaza ca Nicolae Grigorescu (1838-1907) este unul dintre fondatorii picturii romanesti moderne, amintind ca artistul a fost invitat ca pictor insotitor al armatei romane in Razboiul de Independenta din 1877.

Recordul de pret la care a fost vanduta o lucrare de arta romaneasca il detine "Tarancuta cu fuior pe cale", de Nicolae Grigorescu, adjudecata pentru 250.000 de euro la licitatia din iunie 2011 a casei Artmark din Bucuresti. Precedentul record apartinea tot unei lucrari de Grigorescu, "Carciuma la Rucar", vanduta cu 230.000 la licitatia din martie de la Artmark.

Casa de licitatii Bonhams, infiintata in 1793 la Londra, are filiale si reprezentanti in 25 de tari, intre care SUA, Canada, Franta, Monaco, Hong Kong, Australia si Dubai.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/o-pictura-de-grigorescu-va-fi-scoasa-la-licitatie-de-casa-bonhams-din-londra-8371310
8371310
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.