No sex. Just love

Postat la 22 noiembrie 2005 1 afişăre

Ati auzit de Til Schweiger? Nu? Foarte rau, pentru ca el este creierul din spatele dramei comico-romantice "Barfuss" (sau "Descult, nebun si-ndragostit", daca preferati traducerea romaneasca expandata, dar corecta), o mica bijuterie despre dragoste, descoperirea lumii si doua (patru) picioare desculte.

Ati auzit de Til Schweiger? Nu? Foarte rau, pentru ca el este creierul din spatele dramei comico-romantice "Barfuss" (sau "Descult, nebun si-ndragostit", daca preferati traducerea romaneasca expandata, dar corecta), o mica bijuterie despre dragoste, descoperirea lumii si doua (patru) picioare desculte. Nick Keller (Schweiger) este ceea ce se cheama un ratat. Trecut de 30 de ani, oaie neagra a unei familii foarte bogate, ramane fara nici o letcaie si se angajeaza om de serviciu intr-un spital de boli mintale. Aici o opreste de la sinucidere pe Leila (Johanna Wokalek), o tanara sechestrata in casa timp de 19 ani de mama ei, eliberata numai la moartea acesteia. Leila evadeaza si-l urmareste pe Nick acasa, de unde refuza sa mai plece.

 

Nick o salveaza pe Leila, iar ea il salveaza pe el in aceasta comedie care incepe cu un iz de "Zbor deasupra unui cuib de cuci" si vorbeste despre dragoste fara ca nici o scena de sex sau chiar un sarut sa apara pe ecran. Amuzant si romantic, filmul este proiectul de suflet al lui Til Schweiger, lucru care se vede foarte bine. Mai cunoscut pentru roluri mici in filme mari ("King Arthur", "Lara Croft: Leaganul vietii", "Deuce Bigelow, un gigolo european") decat pentru roluri mari in filme mici, el este regizor, scenarist, producator si actor principal in "Descult...". Chiar daca Schweiger are rolul cel mai important din film, din toate punctele de vedere, pe ecran privirea spectatorului nu este atrasa de el, ci de Johanna Wokalek (Leila), o actrita aproape necunoscuta, dar perfecta pentru rolul de mica salbaticiune pantofofoba al Leilei.

 

Marele merit al lui Schweiger este ca o lasa pe Wokalek sa straluceasca, ajutand-o doar din cand in cand. In orice caz, impreuna cei doi actori formeaza un cuplu de neoprit, care, ajutat de replici haioase si o multime de situatii amuzante au transformat filmul intr-un imens succes in Germania. In ciuda unor locuri comune (baiatul de bani gata, fata fara nici o sansa, nunta fratelui lui Nick), "Barfuss" e un film proaspat, care trebuie vazut.

 

BARFUSS/DESCULT, NEBUN SI-NDRAGOSTIT

R: TIL SCHWEIGER CU: TIL SCHWEIGER, JOHANNA WOKALEK, NADJA TILLER, IMOGEN KOGGE, STEFFEN VINK, MICHAEL MENDL. DIN 18 NOIEMBRIE

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
No sex. Just love
/arta-si-societate/no-sex-just-love-1005034
1005034
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.