Musulmanii cuceresc Luvrul (VIDEO)

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 05 august 2012 47 afişări

Cunoscut drept unul dintre cele mai importante muzee ale lumii, Luvrului îi lipsea totuşi un spaţiu în care să se expună opere de artă din lumea musulmană.

Problema se va rezolva în curând, mai exact la sfârşitul lunii septembrie, când vor fi inaugurate noile galerii ce vor găzdui circa 2.500 de obiecte de artă islamică din secolele al VII-lea până la al XIX-lea, dintre care multe nu au mai fost expuse înainte nicăieri.

Proiectul galeriilor de artă islamică de la Luvru s-a putut concretiza în mare parte datorită unei donaţii de 20 de milioane de dolari de la Prinţul Walid ibn Talal din Arabia Saudită, iar exponatele vor proveni atât de la acest muzeu, cât şi de la Musée des Arts Décoratifs.

Locul unde vor fi expuse este vechea Curte Visconti, unul dintre puţinele spaţii de la Luvru care până acum nu erau accesibile publicului. "La Cour Visconti" a fost restaurată, extinsă prin excavări suplimentare care au permis crearea a două noi etaje sub pământ şi dotată cu noi pereţi şi cu un nou acoperiş de sticlă şi metal.

Amenajarea noilor galerii şi câteva dintre exponatele de artă islamică:

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/musulmanii-cuceresc-luvrul-video-9922606
9922606
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.