Vezi cum o să arate primul hotel rotativ din lume - GALERIE FOTO

Postat la 04 martie 2017 683 afişări

Dynamic Hotel este cea mai inovatoare clădire din Dubai, capabilă să se rotească la 360 de grade, pentru ca locatarii să se poată bucura mereu de schimbarea priveliştii. Conform estimărilor, acesta va fi fi finalizat în anul 2020, arată Daily Mail. Dynamic Hotel este cea mai inovatoare clădire din Dubai, capabilă să se rotească la 360 de grade, pentru ca locatarii să se poată bucura mereu de schimbarea priveliştii. Conform estimărilor, acesta va fi fi finalizat în anul 2020, arată Daily Mail.

Clădirea va beneficia de turbine eoliene poziţionate orizontal între fiecare etaj şi panouri solare pe acoperiş, ce vor permite o auto-alimentare completă a acestuia. În 2013 s-a declarat că vor fi montate peste 79 de turbine eoliene pe fiecare etaj, pentru a genera suficientă energie de electrică necesară alimentării  imobilului. Proprietarii susţin că acesta nu va fi doar un hotel, ci va oferi o adevărată experienţă de wellness.

„Nu vorbim despre un hotel, ci un nou „produs”, reprezentativ stilului de viaţă din zilelor noastre. Oferim servicii exclusiviste, cazare de lux şi tehnologie de ultimă oră, atât pentru cei ce călătoresc în interes de afaceri, cât şi pentru cei care vor să se bucure de timp liber. Câte stele va avea? Acest „hotel” va fi dincolo de stele” este descrierea oferită pe site-ul propriu.  Aşadar, oaspeţii Dynamic Hotel vor avea la dispoziţie apartamente sau camere spaţioase, de lux, excelent amenajate, dar şi servicii oferite de una dintre cele mai mari companii de ospitalitate de lume.

Turnul dinamic a fost propus în urmă cu nouă ani de către arhitectul David Fisher, ce considera că „actualele imobile nu reflectă viaţa oamenilor din ziua de astăzi, în care totul se schimbă rapid şi în mod constant”. El consideră că hotelurile şi casele trebuie să fie capabile să „se mute după soare sau vânt şi să se adapteze la starea de spirit şi la viaţa chiriaşilor”.

Fiecare dintre turnurile sale au fost proiectate cu facilităţi precum piscine, grădini sau lifturi pentru autoturisme, iar valoarea totală a turnului din Dubai de 80 de etaje este de circa 355 de milioane de lire sterline. Fisher a propus clădiri similare pentru Moscova, Londra, Milano, Paris, New York şi Miami. Într-un interviu acordat în trecut spunea că nu doreşte să dezvăluie prea multe informaţii despre proiectele sale deoarece vrea să fie „o surpriză”. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.