Un pas Classic

Postat la 26 februarie 2007 42 afişări

Cusaturi desavarsite, piele trainica si modele cu stil raman emblema englezilor si a italienilor in ceeea ce priveste incaltamintea. De altfel, costumelor de pe faimoasa strada a croitorilor Saville Row si celor croite de maestrii de la Brioni nu le-ar fi stat bine cu altceva decat cu pantofi lucrati cu aceasi pasiune si arta.

Daca pana acum barbatii romani erau nevoiti sa ia avionul pentru a se bucura de avantajele calapodurilor facute special pe masura lor sau de modelele exclusiviste, acum au optiunea de a face un drum pana in Piata Amzei la magazinul Nexus Classic. Giorgio Capiali, cel care a adus brandul Nexus pe piata romaneasca in 1998, a decis in noiembrie anul trecut ca e momentul propice pentru a prezenta si aici arta italiana de a crea pantofi exclusiv hand-made. E imposibil sa nu observi cadrul de lemn, sofisticat, al magazinului asezat strategic langa Planters Cafe si, dincolo de vitrina, pantoful imens care nu lasa nicio urma de indoiala asupra produselor care se vand in interior. Printre marcile care sunt aduse din Italia se regasesc Prada, Lidford, Il Gergo si brandul care-i poarta numele patronului Nexus, Giorgio Capiali. De asemenea si Doriano Marcuci, un brand care are pe unul dintre pereti o carte de vizita putin mai altfel, o bucata mare de piele cu numele atelierului in care se lucreaza pantofii Marcuci, Vicolo deArte.

Sunt expuse de asemenea si genti pentru barbati si diferite accesorii ca portofele, curele si instrumente de scris Renato Balestra. Dintre modelele de pantofi care se afla in magazin, clientii pot alege culoarea de la o pereche de pantofi si pielea sau modelul altei perechi expuse, pentru a comanda un produs personalizat. Dureaza aproximativ trei saptamani pentru ca pantofii sa fie lucrati de artizanii din Italia si adusi in Romania, iar costul nu este mai mare decat pe raft. Pentru barbatii care poarta marimi mari la pantofi si le este greu sa-si gaseasca o pereche pe masura, Nexus poate face comanda in Italia pentru calapod special. Piciorul este masurat pe un aparat de catre vanzatoare si dupa ce clientul isi alege modelul comanda este trimisa la atelier in Italia.

Pentru ca produsele vandute in magazin au ca target o clientela selecta, designul spatiului de prezentare s-a vrut conservator, in stil englezesc. Pentru amenajare, Capiali a apelat la un arhitect profesionist. Pantofii din piele sunt prezentati pe rafturi de lemn bine slefuite de un artizan italian, iar in mijlocul camerei sunt plasate doua scaune din piele confortabile, dar "serioase" si o masa din lemn pe care troneaza o cutie cu tigari din foi. Intr-un colt al magazinului atmosfera iese putin din cadrul englezesc si sare subtil intr-o ferma texana, pentru ca pe unul dintre rafturi au fost rasfirate si cateva modele de ciocate, iar pe parchet o blana alba cu pete negre. Pe pereti - tablouri ce reprezinta perechi de pantofi pe mese prafuite de traditie, alaturi de uneltele tocite de vreme.

In septembrie Capiali va aduce si pantofi de dama cusuti exclusiv manual. Desi in celelalte magazine Nexus predomina colectii foarte feminine in Nexus Classic modelele vor fi asemanatoare cu cele pentru barbati. Vizate vor fi femeile carora le place sa adopte un stil vestimentar business.

Personalizat

Dintre modelele de pantofi care se afla in magazin, clientii pot alege culoarea de la o pereche de pantofi si pielea sau modelul altei perechi expuse, pentru a comanda un produs personalizat

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Un,
pas,
Classic
/arta-si-societate/lifestyle/un-pas-classic-4073610
4073610
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.