Şi-au făcut o afacere care nu poate vreodată să dea faliment. Cum îi ajută pe angajaţi să lipsească de la serviciu

Autor: Ioana Matei Postat la 11 iulie 2014 535 afişări

Şi-au făcut o afacere care nu poate vreodată să dea faliment. Cum îi ajută pe angajaţi să lipsească de la serviciu

În schimbul a 25 de dolari, studenţii şi angajaţii din Statele Unite ale Americii pot cumpăra scrisori prin care să lipsească o zi de la muncă fiindcă par să vină de la doctori sau spitale. Alte opţiuni sunt datoria de jurat sau participarea la inmormântări, potrivit NBCNews.com.

Chiar dacă ridică întrebări referitoare la etică şi legalitate, fondatorii companiei spun că ajută oamenii să facă ceea ce oricum ar fi făcut.

“Milioane de americani lucrează de dimineaţa până seara, iar câteodată au nevoie pur şi simplu de o zi liberă”, spune John Liddell, cofondatorul start-up-ului Vision Matters care vinde scrisorile prin Excused Absence Network. „Oamenii vor minţi oricum. Câţi oameni se duc la doctor când nu sunt bolnavi, doar pentru a obţine o adeverinţă?”

Chiar dacă pe site-ul companiei se precizează că scrisorile sunt “doar pentru scopuri de entartainment", pe acesta sunt prezentate şi pozele unor oameni care se bronzează şi joacă golf datorită scuzelor fabricate. „Am reuşit să lipsesc nouă săptămâni de la serviciu datorită acestor scrisori! Nu ar putea fi mai uşor!” spune unul dintre testimoniale.

Fondatorii Vision Matters spun că mulţi oameni s-au săturat să lucreze ore îndelungate pentru o plată redusă, fără flexibilitate în cazul în care vor să participe la activităţile şcolare ale copiilor.

Liddel şi Waterhouse au fost colegi de serviciu în cadrul unei companii manufacturiere. După ce au văzut mai mulţi angajaţi care îşi scriau adeverinţe medicale false, cei doi au lansat afacerea pe Internet, după ce au investit fiecare câte 300 de dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afaceri,
ajutare,
angajati,
serviciu,
munca,
studenti
/arta-si-societate/lifestyle/si-au-facut-o-afacere-care-nu-poate-vreodata-sa-dea-faliment-cum-ii-ajuta-pe-angajati-sa-lipseasca-de-la-serviciu-12929392
12929392
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.