Tae-Bo in varf de munte

Postat la 02 iulie 2007 85 afişări

Cand Billy Blanks, campion mondial la arte martiale si actor, a inventat tae-bo-ul, poate ca doar visa la numarul mare de adepti pe care acest sport avea sa-i castige in lumea intreaga. Si poate ca nu se gandea ca acest gen de sport, care isi are originile in artele martiale, va avea atatea stiluri cati antrenori de tae-bo exista sau ca va fi practicat in casa, la birou sau chiar in mijlocul naturii.

Cristian Popescu, antrenor de tae-bo, si-a scos cursantii din sala de sport si i-a dus in mijlocul naturii. Prima iesire de acest gen a fost acum un an si se pare ca oamenii gusta din plin aerul rece de munte combinat cu elementele de tae-bo din cadrul antrenamentelor. "Clientii mei provin din mediul de companie, fiind foarte familiarizati cu iesirile gen "team building", astfel incat din dorinta de a face miscare in alt cadru decat cel de sala am initiat sedintele de tae-bo in mijlocul naturii concretizate in weekend-uri la munte unde clientii sa se simta complet relaxati si detasati de viata cotidiana", explica Popescu.

Tae-bo la foc de tabara

Pana acum, Popescu a organizat sase iesiri de acest gen, iar ideea de la care a plecat a fost sa organizeze o excursie obisnuita care sa fie presarata cu lectii de tae-bo. "Observand, ulterior, ca participantii sunt dornici de mai multa actiune, am introdus o serie de exercitii de exterior si interior practicate in diverse team building-uri." In afara de antrenamentele de tae-bo, programul include si diverse activitati cu specific de munte, si anume diverse trasee montane cu nivel mic sau mediu de dificultate, focul de tabara si... vinul fiert.

Locurile unde se desfasoara sedintele de tae-bo in mijlocul naturii sunt special alese astfel incat sa fie cat mai izolate si sa asigure o priveliste minunata. "Am incercat sa gasesc locatii interesante, unde sa putem vedea lucruri noi si inedite, cum ar fi Vulcanii Noroiosi, Pestera Ialomitei, Cascada Urlatoarea cat si alte obiective turistice", spune Popescu.

Oxigenarea conteaza

Cristian Popescu spune ca tae-bo-ul in aer liber poate avea beneficii mai mari pentru organism decat daca e practicat intr-un loc inchis precum sala de sport. O sedinta de tae-bo efectuata intr-o sala de sport este alcatuita din exercitii de incalzire, o parte de cardio cu rolul de a arde caloriile, exercitii la saltea cu rol de tonifiere a musculaturii si exercitii de stretching ce ajuta la imbunatatirea mobilitatii.

"Aceste exercitii sunt cu atat mai eficiente daca sunt facute in aer liber si curat, creierul fiind bine oxigenat. In plus, beneficiile apar imediat dupa finalizarea sedintei de tae-bo si se remarca prin tonusul bun si o stare fizica si psihica mai buna", explica Popescu. Un program de tae-bo in aer liber nu se deosebeste foarte mult de unul realizat intr-un spatiu "traditional". Exercitiile sunt asemanatoare cu cele facute la sala, dar sunt eliminate cele realizate la saltea, iar sedinta este un pic mai scurta decat in mod obisnuit.

"Pentru o sedinta de tae-bo in aer liber am adaugat mai multe exercitii dinamice ce pot fi executate cu usurinta intr-un spatiu deschis si care au rolul scontat de oxigenare a corpului. Si chiar daca o astfel de sedinta de tae-bo este mai scurta, ramane la fel de eficienta datorita aerului tare de munte care ne oboseste imediat", spune Popescu.

Tae-bo sculpteaza trupul

In tae-bo exista multe stiluri si fiecare antrenor personalizeaza exercitiile in functie de problemele celor care practica acest sport. Insa este destul de dificil ca un antrenor sa gaseasca exercitiile potrivite pentru fiecare cursant dintr-o grupa de 20 de oameni. Astfel, Popescu vine cu un nou stil de tae-bo care are rolul de a tonifia exact acele parti cu probleme ale fiecarei persoane.

Noutatea acestui stil de tae-bo este aceea ca se pot realiza programe personalizate in functie de nevoile fiecaruia, programele fiind concepute de Popescu si postate pe site-ul sau (www. taebospecial.ro), astfel incat sedinta de taebo se desfasoara online.

Tae-bo Sculpt are la baza exercitii din Tae-Bo Special (un program de Tae-Bo la care Popescu a adaugat cele mai eficiente elemente si miscari din diversele stiluri de aerobic si arte martiale practicate), folosindu-se in plus corzi elastice ce izoleaza foarte bine efortul in zonele interesate, marind gradul de dificultate in functie de lungimea corzilor folosite.

"Tae-bo Sculpt a aparut ca o necesitate a inlocuirii aparatelor de fitness care aveau in majoritatea cazurilor rezultatul devastator de a capata volum in locul slabirii si uneori, datorita executarii incorecte a exercitiilor la aparate, deformarea articulatiilor si lezarea iremediabila", explica Popescu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Tae-Bo,
in,
varf,
de,
munte
/arta-si-societate/lifestyle/tae-bo-in-varf-de-munte-4073855
4073855
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.