"Soţia urâtă este o comoară în casă". Care sunt standardele de frumuseţe şi valorile familiale din China

Postat la 08 mai 2017 0 afişări

"Soţia urâtă este o comoară în casă". Care sunt standardele de frumuseţe şi valorile familiale din China
"Soţia urâtă este o comoară în casă". Care sunt standardele de...
"Soţia urâtă este o comoară în casă", este titlul cărţi autoarei Melissa Schneider, dar şi o zicală chinezească.
 
Melissa Schneider a povestit pentru Business Insider diferenţele între cultura chinezească şi cea occidentală.
 
"Tinerii mai înstăriţi caută femei frumoase pentru că vor să se mândrească cu ele, vor să-şi impresioneze prietenii cu iubitele lor frumoase, dar atunci când vine vorba de un om obişnuit, acesta caută o femeie care va avea grijă de el, de viitorul copil, care ştie să gătească. Nu este foarte important ca aceasta să fie foarte atractivă din punct de vedere fizic.", spune Schineider. 
 
"Conceptul de soţie nu este unul sexualizat, nici chiar sentimental, ci mai degrabă unul funcţional. Oamenii se căsătoresc pentru a duce numele familiei mai departe, pentru a creşte următoarea generaţie. O femeie frumoasă este riscantă pentru o căsătorie. Poate cheltuieşte mai mulţi bani pe haine, pe tratamente de înfrumuseţare, ar putea fugi cu altcineva de care este atrasă. Este considerată ca fiind o opţiune mai puţin stabilă pentru o viaţă de familie.", continuă ea.
 
"Dacă o femeie nu s-a căsătorit până la vârsta de 27 de ani aceasta este numită Shengnu (left over woman - ofilită). Chinezii folosesc cuvântul Shengnu şi când vine vorba de resturile de mâncare. Această situaţie creează o presiune asupra fetelor să găsească pe cineva repede. Doar 20% dintre femeile de peste 25 de ani sunt singur în China, iar 97% dintre bărbaţi consideră că o femeie de peste 27 de ani care a rămas singură este "ofilită", potrivit unui sondaj.", încheie Melissa Schneider.

fii la curent cu cele mai noi analize de business

Urmareste BM pe Facebook