Slujba care te pregăteşte cel mai bine pentru postul de CEO

Autor: Florin Casota Postat la 09 iunie 2017 651 afişări

Drumul către scaunul de CEO al unei companii este diferit, dar există un anumit rol care te pregăteşte cel mai bine pentru acestă poziţie.

Slujba care te pregăteşte cel mai bine pentru postul de CEO

Rolul în cauză este acela de product manager. Acest loc de muncă este un teren de formare excelent pentru un CEO, mai ales pentru companiile de tehnologie, noteaza entrepreneur.com

La fel ca şi în cazul CEO-ului, funcţia principală a product managerului este aceea de a coordona diferite grupuri, valorificând abilităţile altora pentru a realiza un produs excelent. Pentru a face asta, managerul de produs evaluează nevoile clienţilor şi ale pieţei. Asta implică dezvoltarea unei strategii analizând competiţia şi anticipând ceea ce va fi la orizont. De asemenea, pentru această slujbă este nevoie de un element tactic deoarece lucrează cu mai multe grupuri pentru a executa un plan.

Managerul de produs colaborează cu executivii pentru a vinde produsul, cu cei de la cercetare şi dezvotlare pentru a crea produse viabile, cu marketingul pentru a promova produse şi cu cei de la vânzări pentru a le explica caracteristicile şi beneficiile produselor.

Paralele dintre un manager de produs şi un CEO sunt multe. De exemplu, un CEO lucrează întotdeauna cu mai multe părţi pentru a oferi un produs de calitate. Precum managerul de produs, CEO-ul trebuie să înţeleagă peisajul pieţei în care activează compania sa şi să ştie ce se întămplă în cadrul organizaţiei pe care o conduce. Astfel, CEO-ul poate creiona o viziune, crea o strategie, un plan.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.