Şcoala altfel

Postat la 06 martie 2016 86 afişări

Şcoala altfel

Casa de vis nu este pentru toată lumea aceea unde îţi poţi amenaja pivniţă high-tech de vinuri, dressing pe trei etaje sau bucătărie în aer liber, unii preferând o casă care le poate fi şcoală bună copiilor. Această preferinţă se remarcă la un număr tot mai mare de familii înstărite din Statele Unite ale Americii, care îşi construiesc locuinţele astfel încât să poată folosi mare parte din încăperi în scop educaţional.

Părinţii care se decid pentru o asemenea investiţie susţin că nu o fac pentru că doresc să le ofere copiilor educaţie religoasă pe care şcoala obişnuită nu le-o oferă sau pentru că nu le plac şcolile de masă, ci pentru libertatea mai mare pe care o au aceştia la domiciliu. Copiii studiază împreună sau separat diverse materii în încăperi dedicate, spre exemplu matematică în biroul unuia dintre părinţi şi ore de pian sau alt instrument într-o cameră dedicată activităţilor muzicale.

Unii părinţi merg până într-acolo încât să angajeze persoane specializate să-i ajute să-şi urmeze pasiunile, cum ar fi gătitul, o familie aducându-i fiului lor bucătari recunoscuţi care să-l înveţe arta lor. În unele familii se învaţă chiar şi cultivatul legumelor şi fructelor, precum şi îngrijitul păsărilor de casă.

Au apărut, cum era de aşteptat, şi site-uri unde se pot găsi profesori care să predea materiile pe care nu le stăpânesc părinţii ori firme care plasează cadre didactice la domiciliu sau oferă consultanţă pentru construirea sau amenajarea unei locuinţe adecvate educării odraselelor în funcţie de vârsta acestora.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/scoala-altfel-15097174
15097174
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.