ZF: Cele 6 evenimente care au marcat săptămâna

Postat la 05 martie 2016 97 afişări

România a mai plătit anul trecut pentru gazul rusesc circa 51,8 mil. dolari, o „factură“ aproape de neima­ginat în ur­mă cu câţiva ani în contextul în care în 2008, anul graţie al eco­nomiei locale, consumatori români băgau în buzunarele ru­şilor, prin cei doi intermediari agreaţi, peste 1,6 miliarde de dolari.

ZF: Cele 6 evenimente care au marcat săptămâna

Dacă în 2008 gazul rusesc reprezenta aprope un sfert din con­sum, anul trecut ponderea importurilor de la Gazprom nu mai reprezenta nici măcar 2%. Ce a determinat reducerea uneia dintre cele mai complicate dependenţe de importuri? Colapsul industriei.

Potrivit datelor livrate de Gazprom Export, braţul de ex­porturi de gaze al gigantului Gazprom, cel mai mare produ­că­tor de gaze la nivel global, anul trecut România a mai avut nevoie de numai 0,17 miliarde de metri cubi de gaze ruseşti, cu aproape 50% mai puţin faţă de 2014.

 

Citiţi mai multe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/zf-cele-6-evenimente-care-au-marcat-saptamana-15097605
15097605
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.