Rezerva de 8 zile si cadran portocaliu

Postat la 02 iunie 2008 167 afişări

Anul trecut, Doxa a implinit patruzeci de ani de cand a patentat cadranul portocaliu specific ceasurilor de scufundari (adoptat apoi de multe branduri), iar anul acesta marcheaza 100 ani de la inventarea ceasului de buzunar cu rezerva de functionare de 8 zile. "Anul viitor, Doxa va sarbatori 120 de ani de la infiintare, iar pentru eveniment se vor lansa cateva modele speciale, pentru cunoscatori" spune Romeo F. Jenny, presedintele companiei, aflat in vizita in Romania.

Doxa a fost infiintata in anul 1889 in Le Locle (in cantonul Neuchatel, una dintre cele mai renumite locatii pentru fabricarea ceasurilor elvetiene), iar la inceputul secolului 20 brandul a ajuns si in Romania.

"Fondatorul Doxa, George Ducommun, cunostea la inceputul secolului oameni din intreaga lume, inclusiv pe printul Geoge Valentin Bibescu din Romania. In 1902, Bibescu s-a incumetat sa stabileasca recordul de a parcurge cu masina sa (un model Buick) distanta Geneva-Bucuresti in doar 73 de ore si 45 de minute, iar acest timp a fost cronometrat cu un ceas de buzunar Doxa, daruit de Ducommun. Astfel a intrat brandul elvetian pentru prima oara in Romania, iar in 1904 se vindeau in tara deja primele modele de ceasuri de buzunar Doxa", povesteste presedintele companiei Romeo F. Jenny.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Rezerva,
de,
8,
zile,
si,
cadran,
portocaliu
/arta-si-societate/lifestyle/rezerva-de-8-zile-si-cadran-portocaliu-4074210
4074210
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.