Realitatea virtuală intră şi în domeniul amenajărilor interioare

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 22 mai 2016 246 afişări

Realitatea virtuală intră şi în domeniul amenajărilor interioare

Ca să se asigure că au înţeles bine cerinţele clienţilor şi că aceştia şi-au exprimat exact dorinţele, înainte să treacă la treabă, companiile care se ocupă de design şi amenajări interioare apelează la ajutorul tehnologiei, folosind machete tridimensionale realizate pe computer, aplicaţii pentru realitate augmentată sau virtuală.

Aplicaţiile pentru realitate augmentată permit celor interesaţi să vizualizeze cu ajutorul smartphone-ului sau tabletei cum va arăta casa lor mobilată şi decorată suprapunând peste imaginile din prezent ale încăperilor diverse piese de mobilier şi decoraţiuni din cataloage specializate, scrie New York Times.

Cei care au un buget mai mare alocat amenajării locuinţei pot vedea cum ar arata casa lor cu ajutorul realităţii virtuale. Aceştia discută ce doresc cu firme specializate, cum ar fi Decorilla, iar apoi primesc nişte ochelari 3D care se conectează la smartphone şi astfel vizualizează propunerile designerilor şi-şi dau seama dacă sunt aşa cum şi le-au imaginat ei.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/realitatea-virtuala-intra-si-in-domeniul-amenajarilor-interioare-15351884
15351884
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.