Pact franco-american

Postat la 30 iunie 2008 11 afişări

90 de miliarde de euro vor administra impreuna Soci?t? Generale si Rockefeller & Co. in urma fuziunii care asigura intrarea uneia dintre cele mai mari banci franceze pe piata americana de private banking.

Touche! Societe Generale, a doua cea mai mare banca de pe piata franceza, a reusit sa puna mana pe averile celor mai bogati oameni din America, dupa care tanjea de mai bine de un an. Cum? Si-a luat ca aliat compania americana Rockefeller & Co., specializata in administrarea averilor. In urma tranzactiei, a carei valoare nu a fost facuta publica, SG Private Banking a primit 37% din Rockefeller Financial Services, compania mama a Rockefeller & Co., doua locuri in board-ul american si biletul de intrare pe piata americana de private banking. Rockefeller in schimb va avea acces la produsele structurate de investitii ale SG. Rockefeller & Co. are in administrare un portofoliu care totalizeaza circa 19 miliarde de euro (29 de miliarde de dolari), iar clientii sai ? oamenii bogati si afacerile sau trusturile de familie ? au, in medie, cate 50 de milioane de dolari de investit fiecare. Valoarea activelor pe care le administreaza SG Private Banking urca pana la 71 de miliarde de euro. In total, cele doua firme vor administra in urma fuziunii putin sub o suta de miliarde de euro. Loc de crestere mai este, pentru ca la nivel global, sunt 3,2 milioane de oameni cu averi de peste 1 milion de dolari, iar numarul urmeaza sa creasca cu 7,7% anual. Dintre acestia, 38.000 au peste 30 de milioane de dolari si formeaza asa-numitul segment ultra-high caruia i se adreseaza si Rockefeller & Co. si care a ramas neafectat pana acum de situatia nefavorabila a pietei globale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Pact,
franco-american
/arta-si-societate/lifestyle/pact-franco-american-4074236
4074236
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.