Ora de educatie fizica

Postat la 26 martie 2007 165 afişări

Intr-o lume care transforma cartile motivationale in afaceri de milioane de euro si care pune la mare pret coaching-ul, antrenorul personal de fitness s-a transformat intr-o tendinta care cucereste lumea.

Billy Blanks, inventatorul tae-bo, s-a trezit milionar peste noapte, iar Joseph Pilates are zeci de milioane de adepti in toata lumea. Pe piata internationala sunt la mare pret exercitiile de fitness concepute de antrenorii personali ai vedetelor, cei care pot include pe lista cu referinte nume precum Cindy Crawford, Oprah sau Angelina Jolie. Bob Green de exemplu a devenit faimos dupa ce a ajutat-o pe vedeta media americana Oprah sa slabeasca si de atunci vinde carte dupa carte si incaseaza sute de euro pentru fiecare ora de consiliere. Printre toti americanii, germanii sau italienii campioni de culturism si-a facut loc si un roman, Radu Teodorescu, cel care timp de douazeci de ani s-a ocupat de conditia fizica a vedetelor mondiale.

Radu Teodorescu a fost numit de New York Times "the toughest trainer in town", iar Cindy Crawford sustine ca este cel mai bun antrenor cu care a lucrat. Cartea sa "Radu's Simply Fit" a devenit bestseller si cele doua casete video lucrate impreuna cu Cindy Crawford sunt considerate printre cele mai vandute programe de fitness din toate timpurile.

Antrenorul de origine romana a revenit in tara in urma cu trei ani pentru a deschide Radu Fitness International, o sala unde amatorii de sport sunt antrenati dupa "metoda Radu", o metoda de antrenament multidimensionala, alcatuita din exercitii simple despre care spune ca provoaca fiecare muschi. Iar pentru asta trebuie sa te intorci la cele mai elementare si simple miscari, la inocenta copilariei, cand o alergare simpla, o aruncare, o saritura erau o bucurie.

Imaginati-va un antrenament intr-o sala inconjurata de geamuri si inundata de lumina. Sapte "invatacei" alearga in jurul ei in cele zece minute de incalzire care preced ora de "Radu". Urmeaza exercitii pentru picioare, brate si abdomen. Timp de 60 de minute se ruleaza gantere, bete, saltele care sunt folosite in fel si chip pentru a antrena fiecare muschi al corpului. Si toate miscarile amintesc de jocurile copilariei, de clasicul "elastic" cu "1, 2, 3" sau de orele de sport din liceu. "In cursul unui antrenament alergam, sarim, aruncam, ne rostogolim, topaim, ne cataram, prindem si radem din plin. De fapt, exact asta este: educatie fizica pentru adulti. Sunt miscari elementare, sarituri, exercitii la spalier. Totul pare o joaca, dar este de fapt foarte solicitant", explica Anca Dogaru, antrenor la Radu Fitness care spune ca a fost antrenata special de Radu Teodorescu in urma cu trei ani, cand s-a inaugurat sala. Ora se termina cu streching-ul "un fel de desert" pentru cei epuizati dupa exercitiile concepute de cel mai dur antrenor din New York. "A venit un client la mine si mi-a spus ca alearga o ora dupa care se antreneaza timp de doua ore in sala de forta si pretindea ca va fi floare la ureche, iar dupa jumatate de ora a clacat", spune Dogaru. Echipa de antrenori, selectati personal de Radu, ii antreneaza zilnic, individual sau in grup, pe cei care doresc sa se antreneze dupa metodele verificate de vedete.

"Vin oameni din toate categoriile de varsta, femei de 50 de ani, elevi de liceu care se pregatesc pentru bacalaureat, chiar si barbati", spune antrenorul. "Oamenii vin aici ca sa lucreze. Nu e un club in care sa socializezi sau sa-ti etalezi ultima achizitie in materie de imbracaminte sportiva", conchide Anca Dogaru. O clasa de antrenament dupa metoda Radu costa 8 euro, iar pretul unui pachet cu 10 clase, valabile doua luni, se ridica la 70 de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Ora,
de,
educatie,
fizica
/arta-si-societate/lifestyle/ora-de-educatie-fizica-4073718
4073718
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.