Omega se pregateste de aselenizare

Postat la 26 martie 2007 23 afişări

Omega, marca de ceasuri de lux care in 2008 implineste 160 de ani, a inceput 2007 in forta, prin lansarea unui nou calibru si a doua colectii, precum si prin dezvelirea, in Vancouver, a unui ceas care sa socoteasca timpul ramas pana la deschiderea Jocurilor Olimpice de Iarna ce vor fi gazduite de orasul canadian in 2010. La sfarsitul lunii ianuarie, compania a prezentat calibrul 8500/8501, realizat in intregime de manufactura Omega. Mecanismul automatic este un cronometru format din 202 componente, echipat cu o versiune perfectionata a tehnologiei Co-Axial (calibru lansat in 1999, proiectat cu ajutorul ceasornicarului George Daniels). Rezerva de functionare se intinde la 60 de ore, iar mecanismul e disponibil si cu un rotor din aur rosu de 18 carate.

Gama care se bazeaza pe noul calibru se numeste Hour Vision, iar ceasurile expun modalitatea de functionare a mecanismului prin intermediul a patru fante laterale din safir transparent. Pentru a pune in valoare calibrul, restul ceasului (respectiv cadranul) este extrem de simplu, fara niciun fel de ornamente care sa distraga atentia de la 8500/8501. Dupa aceasta lansare, care probabil va fi accentuata la Salonul de la Basel, presedintele Omega, Stephen Urquhart, a ajuns la Vancouver, unde a dezvelit un fel de hibrid intre tehnologia de cronometrare sportiva si arta urbana. Ceasul care va masura cei trei ani care mai raman pana la startul Jocurilor Olimpice de Iarna din Vancouver are o inaltime de peste 6 metri, 3 metri latime si cantareste peste 1.100 de kilograme. Structura e asezata pe placi de beton si e compusa din lemn de cedru, sticla si otel. Ceasul are doua afisaje electronice. Omega a mai fost de doua ori "orologerul" oficial al olimpiadelor din Canada (la Montreal in 1976 si Calgary in 1988). In cei 169 de ani de existenta, marca a cronometrat 22 de editii ale Jocurilor Olimpice, iar in 2008 va fi prezenta la Beijing si in 2012 la Londra.

A doua colectie lansata in 2007 de Omega se numeste De Ville Co-Axial Chronoscope, o linie mai sport in cadrul gamei De Ville. Cronograful a fost inspirat de designul colectiei De Ville Rattrapante si are un mecanism mecanic. Numele reprezinta fuziunea a doua cuvinte grecesti - khronos (timp) si skopos (observator). Cadranul cronografului e disponibil in trei variante de culoare: negru mat, argintiu si rosu. Cadranele secundare, trei la numar, au menirea de a facilita citirea functiilor cronografului. Indicatoarele orare tridimensionale si cifrele care capteaza lumina sunt doua dintre caracteristicile estetice si nu numai pe care se bazeaza designul ceasurilor. Cronograful se bazeaza pe calibrul 3313 si e disponibil in aur galben sau rosu si otel.

Pe langa aceste preocupari "pamantesti", marca se concentreaza si asupra crearii unor ceasuri care sa fie purtate de astronauti la urmatoarea aselenizare (planificata pentru 2020) si chiar in cursul unei expeditii pe Marte, programata pentru 2040. Ambitiile orologerilor de la Omega nu sunt exagerate, avand in vedere ca Gene Cernan, ultimul astronaut care a pasit pe Luna, a declarat ca, in cursul "excursiei", a purtat nu unul, ci doua Omega Speedmaster - unul furnizat de NASA si al doilea proprietate personala, setat pe fusul orar al orasului sau, pentru a se simti mai aproape de familie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Omega,
se,
pregateste,
de,
aselenizare
/arta-si-societate/lifestyle/omega-se-pregateste-de-aselenizare-4073713
4073713
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.