Oamenii de ştiinţă au dezvoltat un medicament care te ajută să te bronzezi fără să stai la soare

Autor: Georgiana Călin Postat la 15 iunie 2017 747 afişări

Oamenii de ştiinţă au dezvoltat un medicament care imită efectele luminii soarelui –oferă o piele bronzată - fără implicarea radiaţiilor UV dăunătoare. Medicamentul „păcăleşte” organismul să producă melanina, iar aceştia spun că va funcţiona chiar şi pe pielea foarte deschisă, care de obicei se arde la soare, conform BBC.

Oamenii de ştiinţă au dezvoltat un medicament care te ajută să te bronzezi fără să stai la soare

Echipa de la Massachusetts General Hospital speră că descoperirea lor ar putea preveni cancerul de piele şi chiar ar putea încetini apariţia îmbătrânirii. Procesul provoacă reacţii chimice în organism care duce la producţia de melanină, „melanina reală care activează producţia de pigment într-o manieră independentă de razele UV”, spun cercetătorii.   Această invenţie este o abordare diferită faţă de bronzul fals - care „vopseşte” pielea fără protecţie-, bronzul de soare- ce expune pielea la lumina UV- sau pastilele care pretind că stimulează producţia de melanină, dar au nevoie de lumină UV.

Dr. Fisher, unul dintre cercetători, a spus că lipsa progresului împotriva cancerului de piele - cel mai frecvent tip de cancer - a fost o „frustrare semnificativă” ce a determinat apariţia acestui medicament. El a adaugat: „Scopul nostru real este o nouă strategie pentru protejarea pielii de radiaţiile UV şi de cancer. Pigmentul închis este asociat cu un risc mai scăzut al tuturor formelor de cancer de piele”.  Testele, detaliate în revista Cell Reports, au arătat că melanina produsă de medicament a fost capabilă să blocheze razele UV dăunătoare. În cele din urmă, oamenii de ştiinţă vor să combine medicamentul cu crema de protecţie solară pentru a oferi protecţie maximă împotriva radiaţiei solare.

Medicamentul nu este încă pregătit pentru uz comercial deoarece cercetătorii doresc să facă mai multe teste de siguranţă, deşi până acum nu au existat dubii. Oprirea afecţiunii din cauza razelor UV ar putea avea ca rezultat pozitiv, dincolo de cele prezentate, încetinirea îmbătrânirii pielii.  

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.