Exil de odihna

Postat la 30 aprilie 2007 8 afişări

Piata imobiliara pune la dispozitia clientilor doritori locatii si servicii care transforma statutul de exilat pe o insula pustie intr-o conditie umana la care multi aspira. Costurile sunt insa pe masura, caci intimitatea totala, panoramele incantatoare si plajele virgine vin la pachet cu preturi astronomice.

Vatu Vara, cea mai scumpa insula din ofertele acestui an, are un pret care porneste de la 75 de milioane de dolari, dar care ii va aduce cumparatorului mile de plaja cu nisip alb, stanci, ape aproape transparente, colonii de pesti, chiar si propria laguna.

Oferta de pe piata este limitata, prin urmare preturile sunt foarte mari. Lista celor mai scumpe insule de anul acesta, realizata de Forbes, se opreste la o locatie de 25 de milioane de dolari, Coaklley Cay din Bahamas. Dar adevaratele bijuterii de pamant si apa sunt tinute departe de ochiul agentilor imobiliari si au preturi care le depasesc cu mult pe cele listate.

Statutul de proprietar de insula vine insa cu anumite riscuri legate de stabilitatea politica a statului sub suveranitatea caruia se afla locatia sau de asigurarea conditiilor minime de hrana, apa potabila si siguranta pentru viata pe o insula unde niciun picior de om nu a mai pasit vreodata. In acest context, varianta inchirierii unei insule pentru o perioada determinata este o optiune mai mult decat fiabila.

Designerul finlandez Peter Nygard detine o insula privata in Bahamas numita Nygard Cay, care a fost pe rand casa temporara a unor celebritati ca Oprah Winfrey, Robert DeNiro si Sean Connery. Costul inchirierii unei zile pe Nygard Cay este de 35.000 de dolari, dar faciliteaza imbinarea decorului autentic cu ultimele inovatii ale tehnologiei mileniului trei. Fie ca aleg sa inchirieze sau sa cumpere, cei care cauta o oaza de liniste pot fi siguri ca se vor bucura de o plimbare intr-un paradis intre ape numai al lor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Exil,
de,
odihna
/arta-si-societate/lifestyle/exil-de-odihna-4073780
4073780
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.