Exclusiv: De vorba cu cel mai tanar duce britanic

Postat la 29 martie 2010 154 afişări

Actualul duce de Argyll, proprietarul castelului Inveraray din Scotia, a discutat cu BUSINESS Magazin despre modul cum incearca sa modernizeze si sa rentabilizeze mostenirea familiei sale. Mistica titlurilor nobiliare nu mai e ce-a fost acum cateva secole; brandul si stiinta valorificarii lui raman insa teme actuale pentru orice proprietar dornic sa-si dezvolte afacerea.

In fata multimii adunate la castelul Inveraray din Scotia, al 13-lea duce de Argyll isi ia inima in dinti si coboara pe zidul fortificatiei, pentru a promova compania de activitati outdoor Stramash. Inceputul de an a fost incarcat pentru cel mai tanar duce din Marea Britanie - a calatorit la Dubai si la Bucuresti pentru promovarea brandului de whisky Royal Salute, dupa care a atarnat kiltul in cui si a imbracat hainele de alpinist.

Daca in trecut, stramosii din clanul Campbell nu ar fi conceput nici macar sa se imbrace fara ajutor, ducele, care face parte din parte din una dintre cele mai vechi si puternice familii nobiliare ale Scotiei, a acceptat ca vremurile s-au schimbat, si la fel si rolul aristocratiei. "Uneori titlurile pot fi de ajutor, iar alteori o piedica. Daca vrei sa vorbesti cu media, intotdeauna poti aduce ceva diferit, povestea este mai interesanta. Sigur, sunt si altii care chiar nu vor sa stie, considera ca titlurile nu sunt interesante in zilele noastre si ca elitele nu mai sunt relevante", a declarat Torquhil Ian Campbell in exclusivitate pentru BUSINESS Magazin.

De voie sau de nevoie, urmasii regilor si ai nobililor insulari isi transforma mostenirea in afacere si se adapteaza timpurilor pentru a putea trai la inaltimea urmasilor sai. "Am crescut intr-un mediu in care am fost permanent expus la mostenirea mea si care domina afacerea pe care o conduc", afirma Campbell.

Primul duce de Argyll, Colin Campbell, a fost innobilat ca atare in 1457, desi primele atestari ale existentei clanului sunt cu mult mai vechi, datand de la sfarsitul secolului al XIII-lea. Actualul duce de Argyll, al 13-lea, detine 29 de titluri nobiliare, printre care cel de Maestru Ereditar al Casei Regale Scotiene. Prin acest titlu, el este responsabil de interesele domestice ale monarhului Scotiei si i se solicita prezenta la toate ceremoniile atunci cand regina se afla la Palatul Regal al Casei Holyrood din Edinburgh.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/exclusiv-de-vorba-cu-cel-mai-tanar-duce-britanic-5779859
5779859
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.