CULTURA LA ZI: Biografia lui Steve Jobs

Postat la 04 noiembrie 2011 42 afişări

Biografia autorizată a legendarului Steve Jobs sau omul Steve Jobs în pagini de carte. Volumul scris de Walter Isaacson va satisface probabil exigenţele tuturor - profesionişti, utilizatori ai produselor Apple, dar şi curioşi să afle mai mult despre omul care a reinventat mărul.

Probabil biografia scrisă de Isaacson este ultimul brand creat de Steve Jobs, unul accesibil chiar şi pentru cei care nu şi-au permis unul dintre produsele inventate de co-fondatorul Apple. Walter Isaacson a fost redactor-şef al Time Magazine, dar şi director general al CNN. El a realizat peste 40 de interviuri cu Steve Jobs, unele dintre ele fiind realizate cu doar câteva săptămâni înainte de deces. Volumul realizează portretul unui om complex, care a refuzat întotdeauna să îl întâlnească pe tatăl său biologic şi nu a ezitat să îl critice pe preşedintele Barack Obama la prima lor întâlnire, după cum a dezvăluit Isaacson.

Pe de altă parte, potrivit volumului, Steve Jobs a întârziat o operaţie chirurgicală pentru tratarea cancerului său pancreatic, în timp ce aceasta i-ar fi putut creşte speranţa de viaţă. Jobs s-a operat până la urmă în 2004, la nouă luni după diagnosticarea bolii. În acest timp, "el a încercat să se trateze cu un regim alimentar, a mers la adepţi ai spiritualismului, a încercat mai multe modalităţi de tratament macrobiotic şi nu s-a operat", spune Isaacson. Deciziile lui Steve Jobs sau poate destinul lui au făcut ca în 5 octombrie 2011 să moară unul dintre geniile secolului.

Biografia va fi lansată şi în limba română, în martie 2012, de Editura Publica.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
carte,
biografie,
Steve Jobs,
Apple,
Walter Isaacson
/arta-si-societate/lifestyle/cultura-la-zi-biografia-lui-steve-jobs-8913158
8913158
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.